Wat is de OV-chipkaart?

De OV-chipkaart is de gemakkelijkste manier van reizen en betalen in het openbaar vervoer. Met één kaart kun je in heel Nederland gebruikmaken van al het openbaar vervoer: trein, bus, tram en metro. De OV-chipkaart heeft het formaat van een bankpas. Er zit een chip in, die je kunt opladen met een saldo in euro's.

Je kunt ook een reisproduct op de kaart laden, zoals een dagkaart, maand- of jaarabonnement of een kortingsproduct. Dit kun je doen bij onze Verkoop- & oplaadautomaten in ieder metrostation of bij een Oplaad- & ophaalautomaat bij jou in de buurt.

Een OV-chipkaart is maximaal vijf jaar geldig. Je kunt er alleen mee reizen als er saldo op staat of een geldig reisproduct, zoals een abonnement.

Heb je vragen over de OV-chipkaart en de mogelijkheden ervan? Neem dan contact op met de Klantenservice OV-chipkaart via telefoonnummer 0900-0980 (gebruikelijke belkosten). Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 07.00 tot 21.30 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt ook de website raadplegen: www.ov-chipkaart.nl .