Toegankelijkheid

De RET vindt het belangrijk dat iedereen comfortabel en veilig kan reizen. Daarom wordt er alles aan gedaan om de reis ook voor kinderen en mensen die met een rolstoel, scootmobiel of rollator reizen, zo makkelijk mogelijk te maken.

Toegankelijkheid zit niet alleen in de fysieke drempels die het openbaar vervoer kent, maar het gaat ook om de onzichtbare drempels: de mentale of sociale toegankelijkheid. De RET vindt het belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking die onzichtbare belemmeringen ervaren, ook zelfstandig kunnen reizen met het openbaar vervoer en werkt hiervoor samen met MEE op Weg.

Reizen met een beperking

Reis je met een rolstoel of ben je moeilijk ter been? Ook dan kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. De RET heeft de voertuigen, de haltes en stations zo aangepast dat ook jij zonder problemen kunt reizen.

Meer informatie

Reizen met een verstandelijke beperking

Wil jij zelfstandig leren reizen met het openbaar vervoer en heb je hierbij de hulp nodig van een maatje? Dat kan via MEE op Weg.

Meer informatie

Leesbaarheid website

Heb je moeite met het lezen van de webteksten?  
Zo maak je de letters op het beeldscherm groter: 

Internet Explorer: klik in de menubalk op ‘beeld’, klik vervolgens op ‘tekengrootte’

Google Chrome: klik in de menubalk op ‘aanpassen en beheren’, klik vervolgens op de (+) plus- of (-) minknop naast ‘Zoom’.

Mozilla Firefox: klik op 'open menu’, klik vervolgens op (+) of (-)

Gedownloade pdf-bestanden kunt u in Adobe Acrobat vergroten en verkleinen. Klik op de (+) plus- of (-) minknop in de menubalk bovenin.