Evenementen

Wil je een evenement in Rotterdam bezoeken? Ga dan met het openbaar vervoer. Neem de trein naar Rotterdam Centraal of parkeer de auto op een P+R-terrein aan de rand van de stad en reis verder met de metro naar het evenemententerrein.

Bij de meeste evenementen is het vanwege de drukte niet toegestaan de fiets in de metro mee te nemen.

Ronde van Katendrecht

Zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019

De Ronde van Katendrecht wordt in het laatste weekend van mei gehouden. Op beide dagen zijn er wegafsluitingen in Katendrecht waardoor buslijn 77 een andere route gaat rijden. 
Tussen bushaltes Rijnhaven en eindhalte ss Rotterdam rijdt buslijn 77 een omleiding langs tijdelijke haltes Maashavenstraat, Ambonpad en Wodanstraat.
Bij bushaltes Katendrechtsestraat, Rechthuislaan en Lombokstraat stopt buslijn 77 niet.

Foto: Paul van der Blom

Concert Marco Borsato

29 en 30 mei, 1, 2 en 5 juni 2019

Marco Borsato treedt na 15 jaar weer op in het Rotterdamse stadion de Kuip. Samen met André Hazes, Lil Kleine en DI-RECT maken ze er maar liefst vijf keer een bijzondere show van.

Op woensdag 29 mei, donderdag 30 mei, zaterdag 1 juni en zondag 2 juni zet de RET extra trams in op lijn 12 tussen de haltes Rotterdam Centraal en P+R Beverwaard. Reis met tramlijn 23 en tramlijn 12 naar tramhalte Stadion Feyenoord en loop vanaf daar in enkele minuten naar de ingang. Kom je liever met de auto? Parkeer op een P+R-terrein en reis met de metro verder. Als je met een OV-chipkaart reist, dan is parkeren zelfs gratis.

Let op:
Op woensdag 5 juni rijdt tramlijn 23 een omleiding vanwege werkzaamheden. De RET adviseert om te reizen met tramlijn 12 tussen Rotterdam Centraal en halte Stadion Feyenoord. Wil je toch gebruik maken van de omleidingsroute van tramlijn 23? Stap dan uit bij vervangende halte Breeplein en loop vanaf daar in 11 minuten naar de ingang. Houd rekening met langere reistijd. 

Plan je reis via de reisplanner of met de RET Real Time App.

Ronde van Heijplaat

Zaterdag 15 juni 2019

De Ronde van Heijplaat wordt verreden juni. Vanwege de wielerronde rijdt buslijn 68 een andere route van 11:30 tot en met 18:00 uur. Richting Heijplaat rijdt buslijn 68 de bestaande route tot eindpunt RDM Campus. Richting Zuidplein rijdt buslijn 68 vanaf beginpunt RDM Campus een omleiding langs tijdelijke haltes Droogdokweg (voor Radio Holland) en Droogdokweg (ter hoogte van stoep/doorsteek naar Streefkerkstraat) om de bestaande route naar halte Zaltbommelstraat te vervolgen. 

Bij bushaltes Rondoplein, Neptunesstraat en Eemhavenweg stopt de bus niet. 

Roparun

Zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni 2019

De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg. Honderden teams lopen naar de gezamenlijke finish op de Binnenrotte in Rotterdam met als doel geld inzamelen voor het goede doel.

Support de teams de laatste meters voor de finish en reis met het openbaar vervoer naar trein-/metrostation Blaak. Kom je liever met de auto? Parkeer dan op een P+R-terrein en reis verder met de metro. Als je met een OV-chipkaart reist, is parkeren zelfs gratis.

Concert Rammstein in De Kuip

Dinsdag 25 juni 2019

De Duitse metalband Rammstein geeft voor het eerst sinds 2012 een solo-show in Nederland in De Kuip. 

De RET zet extra trams in op lijn 12 tussen haltes Rotterdam Centraal en P+R Beverwaard voor bezoekers van het concert. Reis met tramlijn 23 en tramlijn 12 naar tramhalte Stadion Feyenoord en loop vanaf daar in enkele minuten naar de ingang. Kom je met de auto? Parkeer dan op een P+R terrein en reis verder met de metro. Als je met een OV-chipkaart reist is parkeren gratis. 

Plan je reis via de reisplanner of met de RET Real Time App

Monster Jam

Zaterdag 6 juli 2019

Ronkende monstertrucks en spectaculaire stunts, dat is Monster Jam 2019. De Pit Party start om 10:30 uur en de show om 15:00 uur. Ook dit jaar is het monstertruck-spektakel in de Rotterdamse Kuip. 

De RET zet extra trams in op lijn 12 tussen de halte Rotterdam Centraal en P+R Beverwaard. Reis met tramlijn 23 en tramlijn 12 naar tramhalte Stadion Feyenoord en loop vanaf daar in enkele minuten naar de ingang. Kom je met de auto? Parkeer dan op een P+R terrein en reis verder met de metro. Als je met een OV-chipkaart reist is parkeren gratis. 

Plan je reis via de reisplanner of met de RET Real Time App

 

 

 

North Sea Jazz Festival

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019

Het North Sea Jazz Festival staat wereldwijd bekend om de vele muzikale genres. Ga je genieten van de beste jazzmuziek? Reis met de metro naar het festival en blijf tot in de late uurtjes want de metro en nachtbussen rijden langer door en brengen je later terug naar huis/hotel.

Dit weekend is het niet toegestaan de fiets mee te nemen in de metro.

Rotterdam Unlimited

Dinsdag 23 juli t/m zaterdag 27 juli 2019

Ga je naar Rotterdam Unlimited? Kom met het openbaar vervoer en reis zoveel mogelijk met de metro naar dit kleurrijke festival. Vermijd files, wegafsluitingen en bespaar hoge parkeerkosten!

Wereldhavendagen

Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2019

In het weekend van vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 vinden weer de jaarlijkse Wereldhavendagen plaats in de omgeving van de Wilhelminakade in Rotterdam. Het is een spektakel voor iedereen die gek is op havens, schepen en maritieme avonturen. Kijk binnen in grote en kleine schepen, bezoek huizenhoge kranen, bouw mee aan duurzame en innovatieve projecten en geniet van de avondshow met afsluitend vuurwerk.