Evenementen

Wil je een evenement in Rotterdam bezoeken? Ga dan met het openbaar vervoer. Neem de trein naar Rotterdam Centraal of parkeer de auto op een P+R-terrein aan de rand van de stad en reis verder met de metro naar het evenemententerrein.

Bij de meeste evenementen is het vanwege de drukte niet toegestaan de fiets in de metro mee te nemen.

Vrienden van Amstel Live

Donderdag 17 t/m maandag 28 januari 2019, m.u.v. dinsdag 22 januari

Vrienden van Amstel Live vind ook dit jaar plaats in Ahoy Rotterdam. Ga jij naar de grootste Amstelkroeg van Nederland?

Parkeer de auto op een P+R-terrein en reis met de metro naar metrostation Zuidplein, tegenover Ahoy.

Reis je met een OV-chipkaart? Dan is parkeren op het P+R-terrein gratis! Heb je geen OV-chipkaart? Koop dan een kaartje bij de kaartautomaten op het station. 


  • Kom je vanuit omgeving Den Haag? Parkeer de auto op P+R Meijersplein of P+R Melanchtonweg en reis met metrolijn D richting De Akkers of E richting Slinge en stap uit bij station Zuidplein.
  • Kom je vanuit omgeving Utrecht of het zuiden? Parkeer de auto op P+R Kralingse Zoom of P+R Capelsebrug en reis met metrolijn A richting Schiedam Centrum, B richting Schiedam Centrum of C richting De Akkers naar metrostation Beurs en stap daar over op metrolijn D richting De Akkers of E richting Slinge en stap uit bij station Zuidplein.
  • Kom je vanuit Dordrecht of het oosten? Parkeer de auto op P+R Slinge en reis met metrolijn D richting Rotterdam Centraal of E richting Den Haag Centraal en stap één halte verder uit bij station Zuidplein. 

Let op: op metrolijnen D en E is het na 16.00 uur niet toegestaan de fiets mee te nemen in de metro.

Marathon

Zaterdag 6 en zondag 7 april 2019

Loop je zelf mee of wil je iemand aanmoedigen? Kom met het openbaar vervoer naar dit unieke hardloopevenement. Vermijd files en bespaar hoge parkeerkosten!

North Sea Jazz Festival

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019

Het North Sea Jazz Festival staat wereldwijd bekend om de vele muzikale genres. Ga je genieten van de beste jazzmuziek? Reis met de metro naar het festival en blijf tot in de late uurtjes want de metro en nachtbussen rijden langer door en brengen je later terug naar huis/hotel.

Dit weekend is het niet toegestaan de fiets mee te nemen in de metro.

Rotterdam Unlimited

Dinsdag 23 juli t/m zaterdag 27 juli 2019

Ga je naar Rotterdam Unlimited? Kom met het openbaar vervoer en reis zoveel mogelijk met de metro naar dit kleurrijke festival. Vermijd files, wegafsluitingen en bespaar hoge parkeerkosten!

Wereldhavendagen

Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2019

In het weekend van vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 in de omgeving van de Wilhelminakade in Rotterdam. Het is een spektakel voor iedereen die houdt van havens, schepen en maritieme avonturen. Kijk binnen in grote en kleine schepen, bezoek huizenhoge kranen, bouw mee aan duurzame en innovatieve projecten en geniet van de avondshow met afsluitend vuurwerk.