Evenementen

Wil je een evenement in Rotterdam bezoeken? Ga dan met het openbaar vervoer. Neem de trein naar Rotterdam Centraal of parkeer de auto op een P+R-terrein aan de rand van de stad en reis verder met de metro naar het evenemententerrein.

Bij de meeste evenementen is het vanwege de drukte niet toegestaan de fiets in de metro mee te nemen.

Marathon

Zaterdag 6 en zondag 7 april 2019

Loop je mee met de AD City Run, AA Drink 1/4 Marathon of de NN Marathon? Of kom je jouw loper aanmoedigen tijdens dit unieke hardloopevenement? Door wegafsluitingen in het centrum is het advies om met het openbaar vervoer naar de stad te reizen. Volg de Supporter Tour met de metro voor de beste plekken langs het parcours, zodat supporters lopers op meerdere plekken aan kunnen moedigen.

Meer informatie

North Sea Jazz Festival

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019

Het North Sea Jazz Festival staat wereldwijd bekend om de vele muzikale genres. Ga je genieten van de beste jazzmuziek? Reis met de metro naar het festival en blijf tot in de late uurtjes want de metro en nachtbussen rijden langer door en brengen je later terug naar huis/hotel.

Dit weekend is het niet toegestaan de fiets mee te nemen in de metro.

Rotterdam Unlimited

Dinsdag 23 juli t/m zaterdag 27 juli 2019

Ga je naar Rotterdam Unlimited? Kom met het openbaar vervoer en reis zoveel mogelijk met de metro naar dit kleurrijke festival. Vermijd files, wegafsluitingen en bespaar hoge parkeerkosten!

Wereldhavendagen

Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2019

In het weekend van vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 in de omgeving van de Wilhelminakade in Rotterdam. Het is een spektakel voor iedereen die houdt van havens, schepen en maritieme avonturen. Kijk binnen in grote en kleine schepen, bezoek huizenhoge kranen, bouw mee aan duurzame en innovatieve projecten en geniet van de avondshow met afsluitend vuurwerk.