Evenementen

Wil je een evenement in Rotterdam bezoeken? Ga dan met het openbaar vervoer. Neem de trein naar Rotterdam Centraal of parkeer de auto op een P+R-terrein aan de rand van de stad en reis verder met de metro naar het evenemententerrein.

Bij de meeste evenementen is het vanwege de drukte niet toegestaan de fiets in de metro mee te nemen.

Concert Rammstein in De Kuip

Dinsdag 25 juni 2019

De Duitse metalband Rammstein geeft voor het eerst sinds 2012 een solo-show in Nederland in De Kuip. 

De RET zet extra trams in op lijn 12 tussen haltes Rotterdam Centraal en P+R Beverwaard voor bezoekers van het concert. Reis met tramlijn 23 en tramlijn 12 naar tramhalte Stadion Feyenoord en loop vanaf daar in enkele minuten naar de ingang. Kom je met de auto? Parkeer dan op een P+R terrein en reis verder met de metro. Als je met een OV-chipkaart reist is parkeren gratis. 

Plan je reis via de reisplanner of met de RET Real Time App

North Sea Round Town

Donderdag 27 juni t/m zondag 14 juli 2019

North Sea Round Town zorgt weken voorafgaande aan het North Sea Jazz Festival voor een ongekende muziekbelevenis en voelbare festivalsfeer in heel Rotterdam. Jonge talenten, gevestigde internationale artiesten en alles daartussen krijgt een podium tijdens North Sea Round Town. Optredens zijn onder andere vrijdag 12 t/m zondag 14 juli, tussen 14:30 en 19:00 uur op metrostations Rotterdam Centraal en Zuidplein, maar ook in de rijdende metro's tussen Rotterdam Centraal en Zuidplein en andersom.

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli is het niet toegestaan de fiets mee te nemen in de metro.

Monster Jam

Zaterdag 6 juli 2019

Ronkende monstertrucks en spectaculaire stunts, dat is Monster Jam 2019. De Pit Party start om 10:30 uur en de show om 15:00 uur. Ook dit jaar is het monstertruck-spektakel in de Rotterdamse Kuip. 

De RET zet extra trams in op lijn 12 tussen de halte Rotterdam Centraal en P+R Beverwaard. Reis met tramlijn 23 en tramlijn 12 naar tramhalte Stadion Feyenoord en loop vanaf daar in enkele minuten naar de ingang. Kom je met de auto? Parkeer dan op een P+R terrein en reis verder met de metro. Als je met een OV-chipkaart reist is parkeren gratis. 

Plan je reis via de reisplanner of met de RET Real Time App.

North Sea Jazz Festival

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019

Het North Sea Jazz Festival staat wereldwijd bekend om de vele muzikale genres. Ga je genieten van de beste jazzmuziek? Reis met de metro naar het festival en blijf tot in de late uurtjes want de metro en nachtbussen rijden langer door en brengen je later terug naar huis/hotel.

Dit weekend is het niet toegestaan de fiets mee te nemen in de metro.

Rotterdam Unlimited

Dinsdag 23 juli t/m zaterdag 27 juli 2019

Ga je naar Rotterdam Unlimited? Kom met het openbaar vervoer en reis zoveel mogelijk met de metro naar dit kleurrijke festival. Vermijd files, wegafsluitingen en bespaar hoge parkeerkosten!

Wereldhavendagen

Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2019

In het weekend van vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 vinden weer de jaarlijkse Wereldhavendagen plaats in de omgeving van de Wilhelminakade in Rotterdam. Het is een spektakel voor iedereen die gek is op havens, schepen en maritieme avonturen. Kijk binnen in grote en kleine schepen, bezoek huizenhoge kranen, bouw mee aan duurzame en innovatieve projecten en geniet van de avondshow met afsluitend vuurwerk.