Naar de natuur met het OV

In en om onze stad zijn diverse plekken waar je de natuur op kunt zoeken. Deze plekken zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op deze pagina bespreken we een aantal van deze natuurgebieden. Heb je zin om even de drukte van de stad achter je te laten en wil je lekker in de natuur rondlopen. Ga dan eens naar een van deze gebieden. Heb je tips voor een gebied dat ontbreekt en waar je je stadsgenoten op wilt wijzen? Stuur dan een e-mail naar informatie(at)ret.nl en misschien komt jouw gebied dan ook op deze pagina terecht. Veel wandelplezeier!

Het Park

Het Park

In het centrum van Rotterdam, naast de Euromast, ligt het Park. Hier kun je heerlijk wandelen, ontspannen en eten. Met tram 7 ben je er zo.
Vroesenpark

Vroesenpark

In de wijk Blijdorp ligt dit groene park. Hier kun je lekker wandelen, bootcampen en met je kind lekker spelen. Het Vroesenpark is vlak bij metrostation Blijdorp.
Zevenhuizerplas

Zevenhuizerplas

Ten Noord-Oosten van Rotterdam ligt de Zevenhuizerplas. Hier kun je allerlei watersporten beoefenen, aan het strand liggen, of een stevige wandeling maken. Om er te komen neem je metrolijn B en stap je uit helemaal bij het eindpunt Nesselande.