Voor je reis

Je gaat een reis maken, waar moet je allemaal aan denken?
Vaak is het handig om je reis van te voren te plannen. Dan weet je precies waar je moet overstappen en hoe laat de voertuigen vertrekken van de halte of het station. Ook zie je meteen of er geplande omleidingen zijn op je route.
Als je de reis al vaker hebt gemaakt, dan is het praktisch om van te voren nog even te kijken bij de verstoringen en omleidingen. Zodat je niet voor een onaangename verrassingen komt te staan.
Om te kunnen reizen met het openbaar vervoer heb je een vervoersbewijs nodig. Zoals een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart. Reis je incidenteel dan kun je ook bijvoorbeeld een RET Dagkaart aanschaffen. Kijk hier voor alle reisproducten.
Misschien ga je wel met de auto of op de fiets naar het station. Dan is het handig om te weten waar je je fiets of auto kunt parkeren. Of misschien wil je je fiets wel meenemen in de metro.
Met een Mijn RET – account kun je jouw favoriete lijnen en haltes opslaan, zodat je deze meteen ziet als je naar je account gaat. Dat is handig, want dan hoef je deze niet iedere keer op te zoeken.

Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt om je reis goed te plannen.