Waar kan ik een OV-chipkaart kopen?

Je kunt een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen via www.ov-chipkaart.nl . De kosten hiervan zijn 7,50 euro. Je kunt ook een aanvraagformulier invullen bij één van de RET-Servicepunten. De kosten zijn dan 50 eurocent voor het formulier en 7,50 euro voor de aanschaf van de OV-chipkaart, in totaal dus 8 euro. Het is alleen mogelijk een persoonlijke OV-chipkaart via internet aan te vragen als je een digitale pasfoto hebt en de betaling plaatsvindt via iDEAL. Ook is het noodzakelijk dat je een Nederlands (post-)adres hebt.

Een anonieme of wegwerp-OV-chipkaart kun je aanschaffen bij de Verkoop- & oplaadautomaten op alle metrostations van de RET, of bij een van onze Servicepunten. Anonieme OV-chipkaarten zijn ook te koop bij diverse verkooppunten bij jou in de buurt. Bekijk hier het overzicht van alle verkooppunten.

Wil je meer weten over de reisproducten en tarieven van de RET? Je leest er hier meer over. Of kom er in drie stappen achter welk reisproduct het beste bij je reissituatie past via de reisproductadviseur