Hoe werkt reizen met een RET Barcode?

Er zijn twee manieren om een RET Barcode ticket te kopen. De eerste mogelijkheid is via de RET website [link]. De tweede mogelijkheid is via de RET Barcode App

RET website
Ga naar de RET Barcode ticket pagina. Selecteer de datum waarop je wilt reizen, kies eventueel een reistijdstip, selecteer het aantal tickets en klik op de knop "Volgende". Voer op de volgende pagina je voor- en achternaam en je e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden. Klik op de knop "Volgende". Ga naar betalen. Betalen kan met iDEAL of creditcard.

De bestelde tickets worden als pdf-bestand naar het ingevulde e-mailadres gestuurd. Controleer eventueel je ongewenste e-mailbox of spambox. Je kunt de pdf uitprinten of opslaan op je telefoon.

Scan de barcode op je geprinte ticket of open de pdf op je telefoon om de poortjes in het metrostation te openen. Gebruik daarvoor de kaartlezer in een breed poortje of op een incheckpaal. In sommige stations hebben smalle poortjes ook een barcodelezer. Check altijd uit als je het metrostation verlaat.

In de bus en tram check je in en uit met behulp van de blauwe check-in apparatuur. Is die er niet, of is deze buiten dienst, laat dan het ticket zien aan de chauffeur of conducteur. Op de Fast Ferry laat je het geprinte ticket of het mobiele ticket op je telefoon zien aan de steward.

Het RET 1 dag ticket is de rest van de dag geldig tot einde dienstregeling. Controleer voor de zekerheid of de activatie is gelukt voordat je de metro, bus of tram betreedt.

RET Barcode App
Zodra je de RET Barcode App hebt gedownload en een account hebt aangemaakt, kun je mobiele tickets kopen. Betalen kan met iDEAL of creditcard. Het mobiele ticket met barcode van het gekochte reisproduct verschijnt na betaling in de app. Als het mobiele ticket niet meer geldig is dan wordt het niet meer vertoond.

Bij aanvang van je eerste reis activeer je het ticket door op de activatieknop te drukken. Het RET 1 dag ticket is de rest van de dag geldig tot einde dienstregeling. Controleer voor de zekerheid of de activatie is gelukt voordat je de metro, bus of tram betreedt.