Gratis OV van en naar Erasmusbrug tijdens jaarwisseling

De RET rijdt tijdens de jaarwisseling met metrolijn C en E
Tijdens de jaarwisseling 2016/2017 vindt het Nationaal Vuurwerk voor de 10e keer plaats in Rotterdam. Bezoekers zijn vanaf 22.30 uur welkom in de omgeving van de Erasmusbrug om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Met als hoogtepunt de grootste vuurwerkshow van Nederland om precies 00.00 uur. Het vuurwerk wordt uitgezonden via RTL Nederland. Dit jaar kunnen bezoekers voor het eerst gratis gebruik maken van de metro en P+R tijdens het evenement. Waar het OV op oudejaarsdag normaal om 20.00 uur stopt, rijdt de RET deze jaarwisseling door met de metro om alle feestvierders weer thuis te brengen.

Betere bereikbaarheid
De RET rijdt tussen 22.00 uur en 23.45 uur en tussen 0.15 uur en 2.00 uur met Metrolijn C en E. Dat betekent dat iedere 10 minuten metro’s rijden op de metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en de E-lijn tussen Meijersplein en Slinge. Zo verbeteren de gemeente Rotterdam en de RET de bereikbaarheid van het Nationaal Vuurwerk en de Rotterdamse binnenstad op deze feestelijke avond. De metro’s rijden vanaf P+R terreinen, zodat de auto niet mee hoeft de binnenstad in. Als extra service bieden de RET en de gemeente Rotterdam dit ov vanaf 22.00 uur gratis aan. Ook het parkeren op de P+R terreinen is gratis.

Gedeeltelijk traject
De metro rijdt niet het volledige traject, maar stopt op de (P+R)stations Meijersplein, Melanchthonweg, Beurs, Wilheminaplein, Slinge, Rotterdam Centraal, Maashaven en Zuidplein (metrolijn E). Op metrolijn C wordt gestopt op Vijfsluizen, Schiedam Centrum, Beurs, Kralingse Zoom, Capelsebrug, Coolhaven, Eendrachtsplein, Oostplein en Voorschoterlaan.

Plan je reis tijdens de jaarwisseling via de RET reisplanner.