Ontdek de top 5 plekken in Rotterdam

Ontdek de 5 tofste (en minder toeristische) plekken van Rotterdam met het openbaar vervoer!
In deze blog vind je de leukste tips om je bezoek aan Rotterdam onvergetelijk te maken.

1. Pannenkoekstraat- ontbijt

Start de dag met een goed ontbijtje bij Picknick. Je komt er met de tramlijnen 7 en 8 en je stapt uit bij halte Meent. Het ontbijtplankje is echt een aanrader, maar je kunt er ook terecht voor heerlijke zoete taartjes en sla vooral de huisgemaakte Picknick-snickers niet over!

Loop vervolgens door naar de Pannekoekstraat, daar ben je aan het juiste adres om goed te shoppen. Stap even binnen bij Louen voor mooie designer kleding, maar ook bij Objet Trouvé of Ginza. Bij Depot Rotterdam doe je inspiratie op voor de laatste woontrends. Als je genoeg hebt gewinkeld loop dan terug naar de Meent en pak eventueel tramlijn 7 richting Willemsplein of tram 8 richting Marconiplein om één halte mee te reizen naar halte Pompenburg (je kunt het ook in ongeveer 9 minuten lopen).

2. Luchtsingel - architectuur en een koffie break

De Luchtsingel kun je bijna niet missen als je bij Pompenburg uitstapt! Deze gele loopbrug verbindt Rotterdam Noord met het centrum. De luchtsingel is niet alleen super fotogeniek, maar in de oude Hofbogen van het voormalige station Hofplein vind je nu de populairste hotspots van Rotterdam. Zoals Bird, FG Restaurant, Opporto en Restaurant de Jong. Je vindt er ook meerder meubeldesigners. Toe aan een koffie break? Ga dan langs bij  Man met Bril koffie, in 2015 uitgeroepen tot de beste koffie van Nederland! Sneak ook even snel bij Groos binnen voor Rotterdamse delicatessen, kunst en kleding van Rotterdamse ontwerpers.

Als je bij Groos bent geweest loop dan richting Hofplein en pak bij halte Weena de tramlijnen 20, 23 of 25 om naar de volgende bestemming te reizen. Je rijdt dan over de Erasmusbrug wat je een waanzinnig uitzicht geeft!

* Van 10 april t/m 2 juli 2017 zijn er werkzaamheden aan o.a. tramlijnen 20, 23 en 25. Pak in deze periode de metro om naar station Wilhelminaplein te reizen. * 

3. Katendrecht- lunch

Stap uit bij station Wilhelminaplein en loop de Wilhelminakade op. Je loopt dan langs de Cruise Terminal en aan het einde van deze straat bevindt zich Hotel New York. Hier stapten vroeger vele Nederlanders op de boot naar Amerika, maar ook nu liggen er regelmatig cruiseschepen bij de Cruise Terminal. Na een kiekje van Hotel New York loop je de Rijnhavenbrug over. Je herkent ‘m aan de liefdesslotjes die aan de brug hangen.

Aan het einde van de brug loop je tegen de Fenix Food Factory aan. In dit industriële pand bevinden zich verschillende eettentjes. Haal bijvoorbeeld een broodje bij Jordy’s Bakery en een kaasplankje bij Booij Kaasmakers of een lekker worstje of rauwe ham bij Firma Bijten. Dit heerlijks kun je lekker opsnoepen aan de houten banken met uitzicht op Hotel New York. 

Na deze relaxte lunch kun je een bezoekje brengen aan het Nederlands Fotomuseum (aan te raden bij minder mooi weer). Je vindt het museum op de terugweg richting het metrostation Wilhelminaplein. Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is hét nationale museum van de fotografie met een indrukwekkende collectie van meer dan 5 miljoen beelden. 

Of ga naar het ss Rotterdam (aan te raden bij mooi weer). Pak dan de watertaxi bij Hotel New York, die brengt je in een paar minuten naar het historische schip. Waar je rondleidingen kunt krijgen, op het dek een lekker drankje kunt doen en bij heel mooi weer een pootje kunt baden in het zwembad(je).

Om vanaf het ss Rotterdam naar de volgende locatie te reizen pak je buslijn 77 richting Zuidplein, stap uit bij Rijnhaven en neem daar metrolijn D of E en stap uit bij metrostation Stadhuis. Loop richting tramhalte Weena (2 min. lopen). Hier spring je op tramlijn 8 (richting Kleiweg) en je stapt uit bij halte Noorderbrug.

Vanaf het Nederlands Fotomuseum loop je naar metrostations Wilhelminaplein, hier pak je vervolgens metrolijnen E of D. Stap uit bij halte Stadhuis en loop door naar tramhalte Weena (2 min. lopen). Spring hier op tramlijn 8 (richting Kleiweg) en stap uit bij halte Noorderbrug.

4. Rotterdam Noord - diner

In Rotterdam Noord vind je de leukste boetiekjes en winkels zoals Elle Aime, Kookpunt,& Designshop, MBR, Volle Kast en Jawol. Op het Noordplein vindt trouwens iedere maand de sfeervolle buurtmarkt Rotterdamse Oogst plaats. Voor het diner kun je in deze buurt ook zeker terecht. Je zult het moeilijk vinden om te kiezen tussen Tosca, Destino en Mevrouw Meijer. Wil je iets simpelers? Scoor dan een verse pizza bij Speck

5. Witte de Withstraat – drankje doen

Heb je na het diner nog zin om een drankje te doen? Dan moet je op de Witte de Withstraat zijn! Vanuit Noord pak je bij tramhalte Noorderbrug tramlijn 7 richting Willemsplein en stap je uit bij Museumpark. Dan is het nog ongeveer 3 minuten lopen.

Drink bij Stirr (Eendrachtsweg 29B) een cocktail -in 2016 uitgeroepen tot de beste cocktailbar van Nederland- of kies bij Ballroom één van de 162 Gin Tonics! Houd je van een goede wijn, ga dan naar Wijnbar Het Eigendom. En bij het NRC Café, Bierboutique en Café de Witte Aap is het altijd gezellig druk!

Plan je reis via: www.ret.nl en koop je vervoersbewijs alvast in de RET Webwinkel. Deel ook je ervaringen op Instagram met #OnsRijnmond.