Samen houden we Rotterdam bereikbaar

Reis je regelmatig met het OV in de regio Rotterdam? Maak je reis dan compleet met een deelfiets, deelscooter, deelauto of de Watertaxi. Op die manier kom je overal en ben je snel op je bestemming. In de RET Real Time App kun je gemakkelijk zien waar alles staat en waar je kan reserveren.    

Rotterdam is een geweldige stad. Die willen we graag bereikbaar houden, liefst op een duurzame manier. Daarom is een unieke samenwerking opgestart tussen de RET, Gemeente Rotterdam, verschillende aanbieders van deelfietsen, deelscooters en deelauto’s en de Watertaxi. Voor jou betekent dit gemak en meer mobiliteit, voor Rotterdam betekent dit minder files en een schonere lucht. 

Een deelfiets of elektrische deelscooter reserveren, hoe werkt dat?

  1. Controleer de beschikbaarheid in de RET Real Time App
  2. Download de app van de aanbieder
  3. Maak een account aan en volg de instructies in de app
  4. Pak je deelfiets of elektrische deelscooter en rijden maar


Coronamaatregelen
Alle op deze pagina genoemde aanbieders nemen de landelijke coronamaatregelen in acht. Er is extra aandacht voor schoonmaak, en reizigers worden actief gewezen op hygiënemaatregelen en het houden van afstand. Op een deelfiets of elektrische scooter is het niet nodig een mondkapje te dragen omdat je voldoende afstand kan houden van andere weggebruikers. Reis je in een deelauto met iemand van buiten je eigen huishouden? Dan is een mondkapje verplicht. In de Watertaxi is een mondkapje altijd verplicht.

MyWheels

Reis je regelmatig met het OV in de regio Rotterdam, maar heb je ook wel eens een auto nodig? Maak dan gebruik van een deelauto van MyWheels, een flexibele vorm van mobiliteit. Je hebt een ruime keuze aan auto's en krijgt altijd een tankpas en laadsleutel mee. Autodelen heeft alleen maar voordelen: gemak, geldbesparing en een beter milieu. 

Actie: Nieuwe gebruikers ontvangen een eerste rit t.w.v. € 25,00 gratis met de code RET2021. Geldig van 5 juli 2021 t/m 15 augustus 2021. Bekijk de actievoorwaarden.

Meer informatie

Watertaxi

Heb je een afspraak aan de Maas? Je boekt je rit met de Watertaxi al vanaf € 4,50. Alle 50 aanlegplaatsen van de watertaxi in de RET Real Time App terug te vinden. Ook is er in de app de mogelijkheid om een plekje in de Watertaxi te reserveren. Op de Watertaxi zijn per keer 12 personen toegestaan. Het is verplicht om een mondkapje te dragen.

Meer informatie

BAQME

Heb je veel spullen te vervoeren? Of ga je op stap met kinderen? Dan biedt een elektrische bakfiets van BAQME de oplossing. Download de app en huur een bakfiets bij jou in de buurt.

Actie: Koop nu een dagpas voor slechts € 20,00 in plaats van € 24,00 met de code RET2021. Met een dagpas kun je 24 uur ongelimiteerd gebruik maken van alle bakfietsen. Geldig van 5 juli 2021 t/m 15 augustus 2021. Bekijk de actievoorwaarden

Meer informatie

Lime

Als grootste speler op het gebied van deelvervoer en micromobiliteit is Lime in Rotterdam momenteel actief met 500 elektrische deelfietsen. Hiermee biedt Lime een mooie aanvulling op het openbaar vervoer in de stad. Je kunt met een goed gevoel reizen, want de deelfietsen zijn duurzaam, betaalbaar en betrouwbaar. 

Actie: Ontvang 30 gratis rijminuten met de code LIMERET2021. Geldig van 5 juli t/m 15 augustus 2021. Bekijk de actievoorwaarden.

Meer informatie

​​​​​​​Donkey Republic

Download de app, registreer je gratis en huur een (e-) Donkey voor zolang je wilt. Het is mogelijk de fiets tijdens de huur te op slot te zetten. Uitgefietst? Breng de Donkey dan terug naar een van de 700 Rotterdamse drop-off locaties. 

Actie: Alle gebruikers ontvangen 33% korting op alle JustRide ritten met de code RET2021. Geldig van 5 juli 2021 t/m 15 augustus 2021. Bekijk de actievoorwaarden.

Meer informatie

GO Sharing

GO Sharing elektrische deelscooters staan 24/7 voor iedereen vanaf 16 jaar met een rijbewijs klaar. Dankzij de regionale focus, kom je verder dan alleen het centrum. De kosten zijn vanaf €0,23 per minuut. 

Actie: Nieuwe gebruikers ontvangen 30 gratis rijminuten met de code RET2021. Geldig van 5 juli t/m 15 augustus 2021. Bekijk de actievoorwaarden.

Meer informatie

Check

Gebruik de Check app om binnen 30 seconden een account aan te maken en een elektrische scooter te reserveren. Persoonlijke ondersteuning bij vragen of problemen is altijd toegankelijk via de chatfunctie in de app. De kosten zijn €0,25 per minuut. 

Actie: Ontvang 3 x 10 gratis rijminuten met de code RET2021. Deze actie is geldig van 5 juli 2021 t/m 15 augustus 2021. Bekijk de actievoorwaarden.

Meer informatie

felyx

Met 1.000 uitstootvrije scooters is felyx de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Rotterdam en Schiedam. De kosten zijn €0,30 per minuut. 

Actie: Nieuwe gebruikers ontvangen 30 gratis rijminuten met de code RET2021. Geldig van 5 juli t/m 15 augustus 2021. Bekijk de actievoorwaarden.

Meer informatie

Gemeente Rotterdam

Deelvervoer als onderdeel van je OV-reis is een initiatief dat de gemeente ondersteunt door ruimte te maken voor extra aanbod van deelfietsen en elektrische deelscooters bij OV-stations. Zo helpen we de reiziger gemakkelijk en snel op weg en zorgen we samen voor een bereikbare stad. Dit sluit aan bij de stedelijke ambities om deelvervoer te stimuleren en voor meer Rotterdammers beschikbaar te maken.