Samen houden we Rotterdam bereikbaar

Reis je regelmatig met het OV in de regio Rotterdam? Dan kun je in de spits en bij drukke knooppunten ook gebruik maken van deelfietsen en elektrische deelscooters. Op die manier ben je snel op je bestemming, en vermijd je drukte in het OV. 

De RET, gemeente Rotterdam en de aanbieders Donkey Republic, GO Sharing, Check en felyx hebben onlangs een unieke samenwerking opgestart om Rotterdam bereikbaar te houden. Op ruim 25 OV-knooppunten zijn in totaal 1.500 deelfietsen en 1.500 elektrische deelscooters neergezet. 

Een deelfiets of elektrische deelscooter reserveren, hoe werkt dat?

  1. Controleer de beschikbaarheid in de RET Real Time App
  2. Download de app van de aanbieder
  3. Maak een account aan en volg de instructies in de app
  4. Pak je deelfiets of elektrische scooter en rijden maar


Coronamaatregelen
Donkey Republic, GO Sharing, Check en felyx nemen de landelijke coronamaatregelen in acht. Er is extra aandacht voor schoonmaak, en reizigers worden actief gewezen op hygiënemaatregelen en het houden van afstand. Omdat het mogelijk is om afstand te houden, is het niet nodig om op een deelfiets of elektrische scooter een mondkapje te dragen.

​​​​​​​Donkey Republic

Download de app, registreer je gratis en huur een (e-)Donkey voor zolang je wilt. Het is mogelijk de fiets tijdens de huur te op slot te zetten. Uitgefietst? Breng de Donkey dan terug naar een van de 700 Rotterdamse drop-off locaties. Nieuwe gebruikers ontvangen tijdelijk 60 gratis fietsminuten met de code RETDONKEY.

Meer informatie

GO Sharing

GO Sharing elektrische deelscooters staan 24/7 voor iedereen vanaf 16 jaar met een rijbewijs klaar. Dankzij de regionale focus, kom je verder dan alleen het centrum. De kosten zijn vanaf €0,23 per minuut. Nieuwe gebruikers ontvangen nu tijdelijk 35 gratis rijminuten met gebruik van de code RETGO20.

Meer informatie

Check

Gebruik de Check app om binnen 30 seconden een account aan te maken en een elektrische scooter te reserveren. Persoonlijke ondersteuning bij vragen of problemen is altijd toegankelijk via de chatfunctie in de app. De kosten zijn €0,25 per minuut. Maak een account aan met de code RETXCHECK en ontvang nu tijdelijk 30 gratis rijminuten.

Meer informatie

Felyx

Felyx is met 800 uitstootvrije scooters de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Rotterdam en Schiedam. De kosten zijn €0,30 per minuut. Maak een account aan met code ‘felyxret’ en ontvang nu tijdelijk 30 gratis rijminuten. 

Meer informatie

ParkNBike - voordelig parkeren en korting op deelfiets of deelscooter

Rotterdam Ahoy helpt ook mee om het OV te ontlasten. Met ParkNBike parkeer je voor € 4 per dag je auto bij Rotterdam Ahoy, en krijg je korting op het gebruik van een deelfiets of elektrische deelscooter. Hiermee ben je snel op je bestemming en vermijd je drukte in het OV. Deze aanbieding loopt tot en met 31 augustus 2020.

Meer informatie

Gemeente Rotterdam

Deelvervoer als volwaardig alternatief voor het OV is een initiatief dat de gemeente ondersteunt door ruimte te maken voor extra aanbod van deelfietsen en elektrische deelscooters bij drukke OV-stations. Zo helpen we de reiziger gemakkelijk en snel op weg en zorgen we samen voor een bereikbare stad. Dit sluit aan bij de stedelijke ambities om deelvervoer te stimuleren en voor meer Rotterdammers beschikbaar te maken.