Reisregels BOB-bus

BOB-bus en de RET willen je snel en comfortabel naar je eindbestemming brengen. Om de reis voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, gelden huisregels. Deze reisregels zijn gebaseerd op de Wet Personenvervoer, artikel 70 t/m 73. De wet heeft tot doel de orde, rust en veiligheid in het openbaar vervoer te waarborgen.

Voor je eigen veiligheid moet je altijd de aanwijzingen van het RET-personeel opvolgen.

Geldig vervoerbewijs

Om met de BOB-bus te reizen, moet je een geldig vervoerbewijs hebben. Dat kan de OV-chipkaart met saldo zijn. Je kunt ook een los kaartje op de bus kopen. Reis je zonder geldig vervoerbewijs, dan krijg je een boete van € 55,50. Dit bedrag bestaat uit het boetebedrag van € 50,- en de ritprijs van € 5,50.

Koop je een vervoerbewijs in de bus, hou er dan rekening mee dat je vanaf 15 december 2019 alleen met bankpas of creditkaart kan betalen.

Verboden te roken

Je mag niet roken in de metrostations en de voertuigen van de RET. Dus ook niet in de BOB-bus. De e-sigaret en Vaper vallen hier ook onder en is dus verboden. Rook je toch? Dan riskeer je een boete van minimaal € 95,00 (exclusief administratiekosten).

De fiets niet mee

Je mag je fiets niet meenemen in de BOB-bus.

Skates en boards

Je mag niet met rolschaatsen of skateboards in de BOB-bus stappen. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn voor jou en andere passagiers.

Voeten van de bank

Je mag niet met je voeten op de banken zitten.

Geluidoverlast

Iedereen wil rustig kunnen reizen. Stoor daarom je medereizigers niet met luide (telefoon)gesprekken en muziek. De RET kan toestemming verlenen voor bijzondere gelegenheden.

Eten en drinken

In de BOB-bus mag je niets eten of drinken wat schade aan de bus of je medepassagiers kan veroorzaken. Gebruik voor de veiligheid van jezelf en je medereizigers een deksel op (hete) dranken. Etenswaren met een hinderlijke geur zijn niet toegestaan. Hou het station en voertuig schoon.   

Niet overgeven

Hou de BOB-bus voor jou en je medepassagiers schoon en gezellig. Daarom: niet overgeven alsjeblieft.

Cameratoezicht

Voor ieders veiligheid zijn stations en voertuigen voorzien van cameratoezicht en videoregistratie. In alle voertuigen worden zowel audio- als video-opnames gemaakt. Dit is aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De bestuurders hebben geen toegang tot de opnameapparatuur.

Op het cameratoezicht is het privacybeleid van de RET van toepassing dat je kunt vinden op de RET website.

Geen alcohol of drugs

Het is verboden om alcohol of drugs te gebruiken in onze voertuigen, stations en op haltes.  

Fotograferen en filmen

Zonder hun toestemming mag je geen personeel fotograferen, filmen of geluidsopnamen maken. Op metrostations is fotograferen en filmen niet toegestaan, tenzij je toestemming hebt van de RET.