North Sea Jazz Festival

Het North Sea Jazz Festival staat wereldwijd bekend om een groot muzikaal aanbod met diverse genres. Vanaf 2,5 weken voor de start van het festival organiseren North Sea Round Town en North Sea Jazz door heel Rotterdam muzikale optredens. Vrijdag 12 t/m zondag 14 juli is er een jazztour in de metro tussen stations Rotterdam Centraal en Zuidplein. Op Rotterdam Centraal Station staat in het weekend voor en het weekend tijdens North Sea Jazz een groot podium waar verschillende formaties optreden.

Hoe kom ik er?

Met het openbaar vervoer reis je eenvoudig en snel naar Ahoy Rotterdam, waar het North Sea Jazz Festival plaatsvind. Bekijk de kaart met mogelijke reisopties naar Ahoy.
Reis met metrolijn D vanaf Rotterdam Centraal of metrolijn E vanaf Den Haag Centraal naar station Zuidplein, neem de uitgang richting Ahoy en loop in enkele minuten naar de ingang. Bussen vanuit onder andere Pendrecht, Keizerswaard, Barendrecht, Ridderkerk en Dordrecht stoppen ook bij halte Zuidplein.

Waar parkeer ik de auto?

Op zaterdag en zondag kun je de auto gratis parkeren op één van de P+R terreinen, die naast metrostations van de RET liggen.
Reis je met een OV-chipkaart? Dan kun je ook door de week gratis parkeren. P+R-locaties Slinge, Kralingse Zoom, Capelsebrug, Meijersplein en Alexander hebben een goede OV-verbinding naar Ahoy Rotterdam. Een overzicht van alle P+R terreinen in Rotterdam vind je op deze website.

Met welk vervoerbewijs reis ik naar het North Sea Jazz Festival?

Om met het openbaar vervoer te reizen heb je een geldig vervoerbewijs nodig. Maak gebruik van een OV-chipkaart, een RET dagkaart of een RET 2 uur kaart.
Een dagkaart kost € 8,- (reductietarief € 4,50 voor 4 - 11 jaar en 65+) en daarmee kun je op één dag reizen met alle bussen, trams en metro's van de RET.
Een RET 2 uur kaart kost € 3,50. Daarmee kun je 2 uur lang (na de eerste keer inchecken) onbeperkt reizen met alle bussen, trams en metro's van de RET. Reis je alleen naar North Sea Jazz Festival? Koop dan 2 keer een RET 2 uur kaart, dan ben je voordeliger uit dan met een dagkaart.
De RET dagkaart en RET 2 uur kaarten zijn verkrijgbaar bij Verkoop- & oplaadautomaten op metrostations en RET Servicepunten.

Hoe laat moet ik welke metro, tram of bus nemen?

Plan voor vertrek je reis via de RET reisplanner of de RET Real Time App om te weten hoe laat je van huis moet gaan om op tijd op het festival aanwezig te zijn.

Hoe laat vertrekt de laatste metro?

01.30 uur vertrekt de laatste metro van station Zuidplein naar Den Haag Centraal. Om 02.50 uur vertrekt de laatste metro van station Zuidplein naar Rotterdam Centraal. BOB-bussen rijden op vrijdag- en zaterdagnacht vanaf Rotterdam Centraal naar wijken en steden rondom Rotterdam.
De RET dagkaart is niet geldig in de BOB-bus. Houd rekening met de laatste vertrektijden van andere vervoerders.

Zijn er werkzaamheden/omleidingen?

Op zondag 15 juli rijden vanwege werkzaamheden aan de treinsporen geen treinen tussen Den Haag - Rotterdam en Dordrecht. De RET rijdt daarom tussen 10.00 en 18.00 uur iedere 7,5 minuten met metrolijn E tussen stations Den Haag Centraal en Slinge.

Mag mijn fiets mee in de metro?

Op vrijdag 12 juli, zaterdag 13 juli en zondag 14 juli is het niet toegestaan een fiets mee te nemen in de metro i.v.m. de verwachte drukte. Ook is het in RET bussen en trams niet toegestaan een fiets mee te nemen. Bekijk hier het RET-fietsbeleid.

Waar vind ik meer informatie?

Kijk voor meer informatie over North Sea Jazz op de website www.northseajazz.nl