Rotterdam viert 10 jaar Koningsdag

Koning Willem-Alexander viert in 2023 niet alleen zijn verjaardag, maar ook zijn 10-jarig Koningschap. Voor het vieren van dit bijzondere moment hebben Koning Willem-Alexander en zijn familie Rotterdam uitgekozen. Op 27 april mag onze mooie stad zich voor één dag de Koningsstad van Nederland noemen. Dit beloofd een geweldig feest te worden. Vier het mee met de RET.

Goed voorbereid op weg

Plan je reis

Op deze dag wordt er grote drukte verwacht en zijn delen van de stad (tijdelijk) afgesloten. Reis daarom zoveel mogelijk met het OV. Plan je reis via de online reisplanner op ret.nl of gebruik de nieuwe RET App.

Een compleet overzicht met alle omleidingen op 27 april kun je hier downloaden.

Metro

Door de vele activiteiten in de stad en de route die de Koninklijke Familie aflegt rijden sommige trams en bussen een ingekorte route of een omleiding. Reis daarom zoveel mogelijk met de metro. Op donderdag 27 april rijden de metro's al vroeger in de ochtend en ook vaker gedurende de dag.

P+R locaties

Kom je met de auto naar Rotterdam? Parkeer* dan op een P+R locatie en reis met de metro naar het centrum. Handige P+R locaties zijn: Kralingse Zoom, Capelsebrug, Alexander, Slinge en Meijersplein.

*Gratis parkeren is alleen mogelijk wanneer je reist met een OV-chipkaart of RET Dagkaart.

10 jaar Koningschap in 010. Vier het mee met de RET

De Koninklijke Familie brengt op 27 april een bezoek aan Rotterdam. Om 11.00 uur start de Koninklijke wandeling die over land én water gaat. De route start ter hoogte van het Afrikaanderplein en eindigt om 13.00 uur op de Binnenrotte met een eindfeest. Wil jij langs de route gaan staan? Bekijk dan de volgende tips voor de beste plekken.

1. Rijnhaven & Maashaven

De Koninklijke route start in de buurt van metrostations Rijnhaven en Maashaven. Vanaf beide stations is het slechts een paar minuten lopen naar het startpunt. Of blijf in de buurt van de stations, want de route gaat onder het viaduct door waarna de Koninklijke Familie op de boot stapt.

2. Wilhelminaplein

De Erasmusbrug lijkt een ideale locatie om de Koninklijke Familie over de Maas te zien varen, maar publiek wordt niet toegelaten op de brug. Je kunt daarom beter uitstappen op metrostation Leuvehaven of Beurs.

3. Leuvehaven

Koning Willem-Alexander en zijn familie varen door de Leuvehaven heen. De kade is dan ook een ideale plek om de Koninklijke Familie te zien. Vanaf metrostation Leuvehaven loop je in 2 minuten naar de waterkant.

4. Beurs

Vanaf het centraal gelegen metrostation Beurs loop je in enkele minuten naar de Koninklijke route bij de Leuvehaven en aan de Blaak of naar de Binnenrotte waar het eindfeest plaatsvindt.

5. Blaak

Op het marktplein aan de Binnenrotte vindt het eindfeest plaats. De verwachting is dat het zeer druk gaat worden op metrostation Blaak. De RET raadt daarom aan om naar metrostation Beurs te reizen en vanaf daar naar de Binnenrotte te lopen.