Tourist Day Ticket

Op bezoek in de provincie Zuid-Holland en gedurende 1 dag onbeperkt reizen met de bus-, tram- en metrolijnen van RET, HTM, Arriva, Connexxion, Qbuzz, EBS en Waterbus? Het Tourist Day Ticket is speciaal voor binnenlandse- en buitenlandse toeristen die de regio willen verkennen.

Wat kun je met het Tourist Day Ticket?

  • 1 dag onbeperkt reizen voor 1 persoon in de provincie Zuid-Holland met Arriva, Connexxion, HTM, RET, Qbuzz, EBS en Waterbus. 
  • Het Tourist Day Ticket is geldig op de dag van de eerste check-in. Je kunt die dag reizen tot het einde van de dienstregeling.

Let op! Het Tourist Day Ticket is geen 24 uurs ticket. Check je om 11.00 uur in, dan kun je tot en met de laatste bus, tram, metro en waterbus van die dag reizen. Je kunt er dus niet mee reizen van 11.00 uur ’s morgens op dag 1 tot de volgende ochtend 11.00 uur. 

  • Het ticket is een wegwerp OV-chipkaart. 
  • Je moet bij het instappen altijd inchecken en bij het uitstappen altijd uitchecken, ook als je overstapt. Je riskeert een boete als je dit niet doet. 
  • Je kunt het ticket niet omwisselen voor een ander kaartje. Ook krijg je je geld niet terug als je geen gebruik van het ticket maakt.

Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis met het openbaar vervoer. Je hoeft voor hen dus geen kaartje te kopen.

Waar is het Tourist Day Ticket geldig?

In de bussen, trams en metro’s van RET, HTM, Arriva, Connexxion, Qbuzz, EBS en Waterbus in Zuid-Holland.*

* Niet geldig in de trein, Fast Ferry Hoek van Holland, Driehoeksveer, buurtbus, nachtbus, OV taxi en op buslijn 195/295.

Waar is het Tourist Day Ticket niet geldig?

In de trein, Fast Ferry Hoek van Holland, Driehoeksveer, buurtbus, nachtbus, OV taxi en op buslijn 195/295.

Waar is het Tourist Day Ticket te koop?

Je kunt het Tourist Day Ticket kopen bij een groot aantal VVV-locaties in de regio en bij de verkooppunten van de vervoerders. Kijk op www.touristdaytickets.nl voor een actueel overzicht van de verkooppunten.

Wat kost een Tourist Day Ticket?

De kaart kost € 14,50. Er geldt geen korting. 

Vervoervoorwaarden

Op het vervoer zijn de Algemene Voorwaarden Openbaar stads- en streekvervoer van toepassing. Deze vervoervoorwaarden kun je hier downloaden.Lijnenkaart RET
Lijnenkaart RET
Lijnenkaart RET
Kaart activeren