De RET Marathon Supporters Tour 2024

Hoi supporter! Wat leuk dat jij iemand naar de Coolsingel gaat juichen met de RET Marathon Supporters Tour. Met deze route reis je met de metro langs het marathon parcours en moedig je jouw loper niet op één, maar op vier verschillende plekken aan. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de supporters tour. Veel plezier!

Klaar voor de start?

Ga goed voorbereid op pad en plan vooraf je reis. Met de nieuwe RET app is dat nu nog makkelijker. Zie precies wanneer je metro vertrekt en sla je favoriete stations op.

In verband met de drukte zijn fietsen niet toegestaan in de metro op zaterdag 13 en zondag 14 april tot 20:00 uur. Metrostation Leuvehaven is op zondag 14 april tot 16.00 uur gesloten.

1 route, 4 keer juichen

Hier vind je meer informatie over de juichlocaties, helpen we je met handige video's de snelste route naar het parcours te vinden en geeft de Buik van Rotterdam je tips over waar je op 14 april terecht kunt voor een hapje en een drankje. Want supporter zijn is ook topsport.

Wilhelminaplein - juichlocatie 1

Aan de voet van de Erasmusbrug. Dit is een van de mooiste plekjes om aan te moedigen tijdens de marathon. Geniet van de indrukwekkende mensenmassa die van de brug af komt om vervolgens Rotterdam Zuid in te gaan.

Bereikbaarheid
Reis met metrolijn D (richting Rotterdam Centraal of Akkers) of metrolijn E (richting Den Haag Centraal of Slinge) naar Wilhelminaplein.

Looproute naar parcours
Volg vanaf het perron de borden naar de Rechtbank en je loopt zo tegen het parcours aan. Bekijk hier de route op beeld (Wilhelminaplein)

De Buik van Rotterdam tipt:
Zin om iets te eten en drinken? Je kunt bijvoorbeeld terecht bij:

 

Naar juiclocatie 2
Vervolg je reis naar metrostation Maashaven (metrolijn D of E richting Akkers of Slinge) om naar de volgende juichlocatie te gaan.

Maashaven - juichlocatie 2

 

Gelegen op een viaduct aan het uiteinde van de Maashaven vind je het metrostation. Het parcours loopt hier onder het spoor door.

Bereikbaarheid
Metrostation Maashaven is te bereiken via de lijnen D en E (richting Akkers of Slinge).

Looproute naar het parcours
Stap de metro uit en loop naar de Putselaan om daar langs het parcours je loper aan te moedigen.

De Buik van Rotterdam tipt:
Zin om iets te eten en drinken? Je kunt bijvoorbeeld terecht bij:

 

Naar juiclocatie 3
Neem vanaf metrostation Maashaven metrolijn D (richting Rotterdam Centraal) of metrolijn E (richting Den Haag Centraal) naar metrostation Beurs. Stap hier over op metrolijn A, B of C (richting Binnenhof, Nesselande of De Terp) en stap uit op metrostation Voorschoterlaan.

 

Voorschoterlaan - juichlocatie 3

Voorschoterlaan ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen. Je moet een klein stukje lopen om bij het parcours te komen, maar langs de Kralingse Plas is het een groot feest en dat wil je niet missen. De sfeer zit er hier altijd goed in.

Bereikbaarheid
Voorschoterlaan is vanaf metrostation Beurs, zonder overstappen, te bereiken met metrolijn A, B of C (richting Binnenhof, Nesselande of De Terp).

Looproute naar het parcours
Stap uit aan de Voorschoterlaan-zijde (je ziet direct de Spar supermarkt aan de overkant van de straat). Ga naar links, steek aan het eind van de straat de weg over en loop de Rozenburglaan volledig uit totdat je bij de Kralingse Plas uitkomt. Deze wandeling duurt ongeveer 7 minuten (550m). Bekijk hier de route op beeld (Voorschoterlaan)

De Buik van Rotterdam tipt
Zin om iets te eten en drinken? Je kunt bijvoorbeeld terecht bij:

 

Naar juichlocatie 4
Loop terug naar metrostation Voorschoterlaan en reis met metrolijn A, B of C (richting Schiedam Centrum, Hoek van Holland Strand of De Akkers) naar metrostation Beurs. Stap hier over op metrolijn D of E (richting Rotterdam Centraal of Den-Haag Centraal) en stap uit bij metrostation Stadhuis om te gaan kijken bij de finish. Je kunt ook lopen vanaf metrostation Beurs, maar dit kan in verband met de finish en drukte op de Coolsingel langer duren.

Stadhuis - juichlocatie 4

Dit is de finish van de marathon én de RET Marathon Supporters Tour. Nog één keer heel hard juichen! Ook een beetje voor jezelf natuurlijk.

Bereikbaarheid
Vanaf Voorschoterlaan reis je met metrolijn A, B of C (richting Schiedam Centrum, Hoek van Holland Strand of De Akkers) naar metrostation Beurs. Stap hier over op metrolijn D of E (richting Rotterdam Centraal of Den-Haag Centraal) en stap uit bij metrostation Stadhuis om te gaan kijken bij de finish. Je kunt ook lopen vanaf metrostation Beurs, maar dit kan in verband met de finish en drukte op de Coolsingel langer duren.

Looproute naar parcours
Volg vanaf het perron de borden naar het Stadhuis en je loopt direct tegen de finish aan. Bekijk hier de route vanaf Metrostation Beurs

De Buik van Rotterdam tipt:
Zin om iets te eten en drinken? Je kunt bijvoorbeeld terecht bij:


Einde RET Marathon Supporters Tour 2024
Dit is het einde van de supporterstour. Nog één keer de handjes op elkaar. Ook voor jezelf! Bedankt dat je de RET Marathon Supporters Tour hebt afgelegd. Je bent een ware supporter.