Wat is de RET Real Time App?

De RET Real Time App is een gratis app van de RET. Hij laat de actuele vertrektijden zien voor alle bus-, tram- en metrolijnen van de RET. Je kunt zien of een voertuig eerder, op tijd of later van een halte vertrekt. Daarbij kun je zoeken op lijn, halte of dichtstbijzijnde halte op basis van je GPS-positie.

Je ziet in de app de voertuigen bewegen over de kaart zodat je meteen ziet of het voertuig bij jou in de buurt is. Per lijn kun je een alarm instellen voor de dag(-en) en tijdstippen waarop je reist. Je ontvangt dan een melding op jouw telefoon als er een geplande of ongeplande omleiding plaatsvindt.

Wil je weten of er op een metrostation of halte OV-fietsen staan? De app geeft dit door middel van een icoon in het scherm aan. Je ziet meteen hoeveel OV-fietsen beschikbaar zijn. Reis je met de auto naar de regio Rotterdam? De app toont bij de haltes en metrostation met een P+R informatie over het aantal parkeerplekken en eventuele kosten. 

De app heeft ook een reisplanner waarmee je binnen heel Nederland een reis kunt plannen (bus, tram, metro, ferry en te voet). Alle omleidingen (gepland en ongepland) worden in een aparte rubriek weergegeven.

In de categorie Klantenservice vind je bovendien informatie over producten, servicepunten, huisregels, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.