De Fast Ferry: zó op je werk

Je zult maar op de Maasvlakte of in Europoort werken. Dan begint iedere dag comfortabel met een boottocht vanaf Hoek van Holland Haven. Verruil de ‘F’ van File voor die van de Fast Ferry en reis eenvoudig en zonder filestress.

Het leukste dagje uit met de Fast Ferry

Ook voor een bijzonder uitje in de buurt van Rotterdam reizen steeds meer mensen met de Fast Ferry vanuit Hoek van Holland naar de Maasvlakte. Tijdens de overtocht zie je grote zeeschepen op weg naar Rotterdam of vanuit Rotterdam op weg naar verre bestemmingen.

Bij de halte ‘Landtong’ ligt een ruig, duinachtig gebied met vogels, bloemen, planten en soms ook zeehonden. Geniet van vergezichten en het nieuwe strand van de tweede Maasvlakte. Vanaf de halte Antarcticaweg ben je op de fiets in circa 20 minuten bij Futureland.

Vaartijden

Op maandag t/m vrijdag is de eerste vaart om 06.06 uur. We varen elk uur en de laatste vaart vertrekt om 19.06 uur. In het weekend vertrekt de eerste Fast Ferry om 09.06 uur; de laatste om 19.06 uur.

Bekijk de actuele vaartijden.

Verbinding met Rotterdam en omstreken

De Fast Ferry vertrekt vanuit de Berghaven in Hoek van Holland, dat is op loopafstand van het voormalig NS-station Hoek van Holland Haven. Per 1 april 2017 rijden er geen treinen meer tussen Hoek van Holland en Schiedam Centrum. De RET verzorgt dan het vervoer. Eerst met bussen en in het najaar van 2017 met de metro. De vaartijden van de Fast Ferry sluiten zo goed mogelijk aan aan op de aankomst- en vertrektijden van trein (t/m 31 maart 2017), bus en metro.

Vanaf 1 april 2017 is buslijn 711 is de sneldienst tussen Hoek van Holland en Schiedam Centrum. Tussen Schiedam Centrum en Rotterdam kun je reizen met metro of trein.
>         Bekijk hier de dienstregeling van buslijn 711 
>         Via de reisplanner kun je je reis van tevoren plannen 
>         Meer informatie over de metro op de Hoekse Lijn 

Huisregels Fast Ferry

De RET wil je snel en comfortabel naar je eindbestemming brengen. Om de reis voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, gelden huisregels.

Vervoerbewijzen

Op de Fast Ferry kun je niet met je OV-chipkaart betalen. Je kunt op de boot een kaartje kopen en dat contant betalen, pinnen is helaas niet mogelijk. Bekijk hier de tarieven.

RET Real Time App

Reis je regelmatig met de Fast Ferry en wil je op de hoogte gehouden worden van verstoringen in de dienstregeling? Met de RET Real Time App kun je precies instellen waarvoor je meldingen ontvangt. Je kunt de app gratis downloaden via de Apple App Store en Google Play.

Voor actuele informatie over de Fast Ferry kun je ook het RET Twitter-account @RETRotterdam volgen.

Meer informatie

FutureLand
Vlakbij de halte Antarcticaweg op de Maasvlakte ligt FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2 en de toekomst van de Rotterdamse haven. In FutureLand is van alles te doen, voor jong en oud.

Fietsroutes
Verschillende fietsroutes op de Maasvlakte starten in Hoek van Holland. Je kunt je fiets op de Fast Ferry meenemen, dit is gratis. Op de Landtong en de Maasvlakte zijn de fietsroutes met borden aangeduid. Heb je geen eigen fiets, dan kun je kosteloos een abonnement nemen op de OV-fiets. Bij het station op de Stationsweg 1-3 kan je OV-fietsen huren voor € 3,85 per 24 uur. Kijk op www.ov-fiets.nl voor de mogelijkheden van fietshuur.

Wil je meer en/of uitgebreide fietsroutes? Ga dan naar de site van het Havenbedrijf.