Huisregels BOB-bus

BOB-bus en de RET willen je snel en comfortabel naar je eindbestemming brengen. Om de reis voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, gelden huisregels. Deze huisregels zijn gebaseerd op de Wet Personenvervoer, artikel 70 t/m 73. De wet heeft tot doel de orde, rust en veiligheid in het openbaar vervoer te waarborgen.

Voor je eigen veiligheid moet je altijd de aanwijzingen van het RET-personeel opvolgen.

Geldig vervoerbewijs

Om met de BOB-bus te reizen, moet je een geldig vervoerbewijs hebben. Dat kan de OV-chipkaart met saldo zijn. Je kunt ook een los kaartje op de bus kopen. Reis je zonder geldig vervoerbewijs, dan krijg je een boete van € 54,00. Dit bedrag bestaat uit het boetebedrag van € 50,- en de ritprijs van € 4,00.

Koop je een vervoerbewijs in de bus, betaal dan bij voorkeur met gepast geld. Omdat de chauffeurs in het kader van de veiligheid niet veel wisselgeld bij zich hebben, kunnen zij biljetten groter dan € 20,00 helaas niet aannemen.

Verboden te roken

Je mag niet roken in de metrostations en de voertuigen van de RET. Dus ook niet in de BOB-bus. De e-sigaret valt hier ook onder en is dus verboden. Rook je toch? Dan riskeer je een boete van minimaal € 95,00 (exclusief administratiekosten).

De fiets niet mee

Je mag je fiets niet meenemen in de BOB-bus.

Skates en boards

Je mag niet met rolschaatsen of skateboards in de BOB-bus stappen. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn voor jou en andere passagiers.

Voeten van de bank

Je mag niet met je voeten op de banken zitten.

Geluidoverlast

Het is verboden om geluidsoverlast te veroorzaken.

Eten en drinken

In de BOB-bus mag je niets eten of drinken wat schade aan de bus of je medepassagiers kan veroorzaken.

Niet overgeven

Hou de BOB-bus voor jou en je medepassagiers schoon en gezellig. Daarom: niet overgeven alsjeblieft.

Cameratoezicht

De metrostations en een aantal bussen zijn voorzien van cameratoezicht en videobewaking. De RET verwerkt de camerabeelden in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Op het cameratoezicht is het privacybeleid van de RET van toepassing dat je kunt vinden op de RET website.

Bekijk ook de uitgebreide huisregels in al het openbaar vervoer van de RET.