Wereldhavendagen 2019

De Wereldhavendagen vinden plaats in het weekend van vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september in de omgeving van de Wilhelminakade in Rotterdam. Het is een spektakel voor iedereen die houdt van havens, schepen en maritieme avonturen. Kijk binnen in grote en kleine schepen, bezoek huizenhoge kranen, bouw mee aan duurzame en innovatieve projecten en geniet van de avondshow met afsluitend vuurwerk.

Geniet van spectaculaire demonstraties op het water en ook mag je de verschillende excursies niet missen! Per boot en bus kun je bij de meest uiteenlopende bedrijven in en om de haven komen en krijg je een kijkje achter de schermen. Er zijn zelfs helikoptervluchten.

Bezoek voor meer informatie over het evenement de website van de Wereldhavendagen.

Bereikbaarheid en vervoer

De Wereldhavendagen vinden plaats in de omgeving van de Wilhelminakade. Je kunt het beste naar het evenementengebied reizen met metrolijn D of E of maak gebruik van tram 20, 23 of 25. Als je uitstapt bij halte Wilhelminaplein, dan is het evenemententerrein op loopafstand bereikbaar.

Plan je reis met het OV

P+R terrein

Kom je met de auto naar Rotterdam? Parkeer op een P+R-terrein aan de rand van de stad en reis verder met de metro of de tram. Dat voorkomt files én hoge parkeerkosten want op zaterdag en zondag is parkeren op een P+R-terrein zelfs gratis.

Plan je reis naar een P+R-terrein

P+RPlaatsenAdresSnelwegAfslagOVReistijd WilhelminapleinReistijd Leuvehaven
Kralingse Zoom1730Kralingse Zoom 50A16Centrum (25)Metrolijn A/B/C - overstap Beurs - Metrolijn D/E15 min.13 Min.
Meijersplein800Fairoaksbaan 300A20Centrum (14)Metrolijn E12 min.10 min.
Slinge840Slinge 763A15Zuidplein (19a)Metrolijn D/E8 min.10 min.
Capelsebrug430A. v. Rijckevorselplein 40A16Capelle a/d IJssel (25)Metrolijn A/B/C - overstap Beurs - Metrolijn D/E21 min.18 min.
Alexander473Alexanderlaan 35A20Prins Alexander (16)Metrolijn A/B/C - overstap Beurs - Metrolijn D/E25 min.23 min.

Vervoerbewijzen

In de Rotterdamse metro, tram en bus heb je een geldig vervoerbewijs nodig, zoals: 

OV-chipkaart 

RET 2 uur € 4,00

RET 1 dag € 8,00

Deze zijn verkrijgbaar bij Verkoop- en oplaadautomaten in metrostations, bij de RET Servicepunten of via de RET Barcode App, waarmee je eenvoudig een mobiel ticket op je telefoon koopt. Reis je tijdens je bezoek meerdere keren met de RET? Dan is het RET 1 dag ticket waarschijnlijk de meest voordelige keuze. 

Fiets in het OV

Op vrijdag 6 september mag je, zoals gewoonlijk, je fiets in de metro meenemen tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Zaterdag 7 september mag je fiets niet mee in verband met de verwachte drukte en zondag 8 september is je fiets na 19:00 uur weer toegestaan in de metro. In de bus en de tram is het nooit toegestaan een fiets mee te nemen. Bekijk hier het RET-fietsbeleid.

Lijnenkaart RET
Kaart activeren