Oud en nieuw 2017-2018

Tijdens de jaarwisseling 2017/2018 vindt het Nationaal Vuurwerk voor de 11e keer plaats in Rotterdam. Bezoekers zijn vanaf 22.30 uur welkom in de omgeving van de Erasmusbrug om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Met als hoogtepunt de grootste vuurwerkshow van Nederland om precies 00.00 uur. Het vuurwerk wordt uitgezonden via RTL Nederland. Dit jaar kunnen bezoekers voor het eerst gratis gebruik maken van de metro en P+R tijdens het evenement. Waar het OV op oudejaarsdag normaal om 20.00 uur stopt, rijdt de RET deze jaarwisseling door met metro C en E om alle feestvierders weer thuis te brengen.

Belangrijk!

Houd rekening met de reistijd om op tijd op je bestemming aan te komen.

Let op! Het is vanwege brand- en ontploffingsgevaar nooit toegestaan om vuurwerk (ook niet in de verpakking) mee te nemen in de voertuigen van de RET.

Vanwege de verwachte drukte mogen fietsen niet mee in de nachtmetro’s tijdens oud en nieuw.

Uit veiligheidsoverwegingen zijn alle liften uitgeschakeld. De lift kan aangezet worden door aanvraag bij de RET-medewerker die op het station loopt of via de SOS-knop.

P+R Terreinen

Tijdens de oud en nieuw dienstregeling (vanaf 20:00 uur) zijn de grote P+R terreinen gratis.
Bij het betreden moet je een kaartje trekken, bij het uitrijden kan je tot aan de slagboom oprijden. Deze gaat vervolgens automatisch open.

De P+R terreinen bij Zuidplein en Schiedam zijn commerciële parkeerterreinen en hierdoor niet gratis.

Meer informatie

Download hier een handig plattegrondje met alle belangrijke informatie.

De nachtmetro’s bedienen het Nationale vuurwerk wat ook dit jaar vanaf de Erasmusbrug wordt afgestoken. Kijk hier voor meer informatie over het Nationale vuurwerk: www.hetnationalevuurwerk.nl .

Meer informatie over de jaarwisseling in Rotterdam vind je op: www.rotterdam.nl/oudennieuw .

Plan je reis tijdens de jaarwisseling via de RET reisplanner.

Plan je reis