Reis gratis met de metro naar Het Nationale Vuurwerk

Oud & Nieuw in Rotterdam wordt ook dit jaar weer groots gevierd met Het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug. Bezoekers zijn vanaf 22.30 uur welkom in de omgeving van de Erasmusbrug om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Met als hoogtepunt de grootste vuurwerkshow van Nederland om precies 00.00 uur. Tijdens de jaarwisseling rijdt de metro in Rotterdam gratis. De RET en de gemeente maken dit, na het succes van vorig jaar, weer samen mogelijk.

Metrolijnen C en E van de RET rijden op 31 december tussen 22.00 en 02.00 uur een speciale dienstregeling. Iedere 10 minuten rijdt metro C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en lijn E tussen Meijersplein en Slinge. De toegangspoortjes staan tussen 22.00 en 02.00 uur open, waardoor je gratis met de metro kunt reizen.

Stap uit bij metrostation Beurs of Wilhelminaplein en loop in enkele minuten naar Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug.

P+R

Op zondag 31 december, vanaf 20.00 uur, kun je op de P+R terreinen bij de metrostations gratis parkeren. Bij het inrijden trek je een parkeerkaartje en bij het uitrijden kun je tot aan de slagboom rijden. Deze gaat dan automatisch open.

De P+R terreinen bij Zuidplein en Schiedam Centrum zijn commerciële parkeerterreinen en daardoor niet gratis.

Nationaal Kindervuurwerk

Dit jaar vind voor de eerste keer Nationaal Kindervuurwerk plaats, speciaal voor kinderen die rond middernacht niet wakker kunnen blijven. Vanaf pontons in het water bij de Erasmusbrug wordt het vuurwerk rond 19.00 uur afgestoken. Dit evenement vind plaats op de Holland Amerikakade in Rotterdam, maar je kunt het vuurwerk ook vanaf de andere kant van de Maas bekijken.

Reis met de metro naar metrostation Wilhelminaplein of Leuvehaven en loop ik enkele minuten naar het evenemententerrein.

Let op:

Uit veiligheidsoverwegingen zijn de liften uitgeschakeld. Maak gebruik van de (rol)trap of benader één van de RET servicemedewerkers op het station (of maak gebruik van de SOS-knop). Hij/zij kan de lift activeren.

Het is niet toegestaan vuurwerk (ook niet in de verpakking) mee te nemen in de voertuigen van de RET. Ook zijn fietsen na 20.00 uur niet meer toegestaan.

Tijdens de jaarwisseling verwachten we grote drukte. Houd rekening met extra reistijd en drukte op de perrons en in de metrovoertuigen.

Meer informatie

Bekijk deze folder voor meer informatie en een overzicht van de metrostations die tijdens oud en nieuw open zijn.

Op de website van Het Nationale Vuurwerk vind je meer informatie over het evenement zelf.

Plan je reis tijdens de jaarwisseling via de RET reisplanner.

Plan je reis