Reis gratis met de metro naar Het Nationale Vuurwerk

Oud & nieuw in Rotterdam wordt ook dit jaar weer groots gevierd met Het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug. Bezoekers zijn vanaf 22.30 uur welkom in de omgeving van de Erasmusbrug om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Met als hoogtepunt de grootste vuurwerkshow van Nederland, precies om 00.00 uur. 

Op oudejaarsdag stopt het openbaar vervoer met rijden tussen 20:00 en 21:00 uur. Na het succes van de voorgaande jaren maken ook dit jaar de gemeente Rotterdam en de RET het mogelijk om tussen 22.00 en 02.00 uur gratis met de metro te reizen! 
Op 31 december rijden metrolijnen C en E tussen 22.00 en 02.00 uur een speciale dienstregeling. Om de 10 minuten rijdt metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en metrolijn E tussen Meijersplein en Slinge.
De toegangspoortjes zullen tussen 22.00 en 02.00 uur open staan waardoor je gratis met de metro kan reizen.

Stap uit bij metrostation Beurs of Wilhelminaplein en loop in enkele minuten naar Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug.

P+R

Op maandag 31 december, vanaf 22.00 uur, kun je op de P+R terreinen bij de metrostations gratis* parkeren. Bij het inrijden trek je een parkeerkaartje uit de automaat en bij het uitrijden kun je tot aan de slagboom rijden. Deze gaat dan automatisch open.

Let op! P+R terreinen bij Zuidplein en Schiedam Centrum zijn niet gratis.
* Maak je gebruik van P+R Slinge of P+R Kralingse Zoom dan kun je gratis uitrijden tot 05.00 uur.

Nationaal Kindervuurwerk

Ook dit jaar zal er weer Het Nationaal Kindervuurwerk plaatsvinden, speciaal voor kinderen die rond middernacht niet wakker kunnen blijven. Vanaf pontons in het water bij de Erasmusbrug wordt het vuurwerk rond 19.00 uur afgestoken. Dit evenement zal plaats vinden op de Holland Amerikakade in Rotterdam. Ook zal dit vuurwerk zichtbaar zijn vanaf de andere kant van de Maas. 
Reis met de metro naar metrostation Wilhelminaplein of Leuvehaven en loop binnen enkele minuten naar het evenemententerrein.

Let op!

Uit veiligheidsoverwegingen zullen de liften worden uitgeschakeld. Maak gebruik van de (rol)trap of benader één van de RET servicemedewerkers op het station (of maak gebruik van de SOS-knop). Hij/zij kan de lift activeren.

Houd er rekening mee dat verkoop- en oplaadautomaten op oudejaarsdag vanaf 15:00 gesloten zullen zijn. Met uitzondering van de automaten op de stations: Slinge, Kralingse Zoom en Alexander, deze zullen vanaf 18:00 worden afgesloten.
Op dinsdag 1 januari na 12:00 zullen alle verkoop-en oplaadautomaten weer beschikbaar zijn. Vergeet daarom niet om tijdig je ov-chipkaart op te laden of een vervoersbewijs aan te schaffen.
 
Het is nooit toegestaan vuurwerk (ook niet in de verpakking) mee te nemen in de voertuigen van de RET. Ook zijn fietsen op maandag 31 december na 16.00 uur niet meer toegestaan.
 
Tijdens de jaarwisseling verwacht RET grote drukte. Houd rekening met extra reistijd en drukte op de perrons en in de metrovoertuigen.

Meer informatie

Op de website van Het Nationale Vuurwerk vind je meer informatie over het evenement zelf.

Voor meer informatie bekijken onze flyer in het Nederlands of in het Engels.

Plan je reis tijdens de jaarwisseling via de RET reisplanner

Plan je reis