Marathon 2019

Reis snel en makkelijk met de metro naar de Kids Runs, AD City Run, AA Drink 1/4 marathon en de NN Marathon op zaterdag 6 en zondag 7 april. Bezoek voor meer informatie over het evenement de website van de NN Marathon.

Bereikbaarheid

Rotterdam is in het weekend van de marathon grotendeels afgesloten voor autoverkeer. Het advies is om met het openbaar vervoer (trein, metro, tram of bus) naar de stad te reizen. Kom je met de auto? Parkeer de auto gratis op een P+R-terrein (zie onderaan deze pagina voor een overzicht) en reis vanaf daar met de metro naar het centrum. 

In het centrum van Rotterdam rijden de metro's vroeger in de ochtend én iedere 5 minuten. Veel bussen en tramlijnen rijden een omleiding door wegafsluitingen. Plan je reis via de reisplanner of de Real Time App.

Openbaar vervoer

Reis door Rotterdam met een OV-chipkaart* of een RET dagkaart*. Met een RET dagkaart reis je de hele dag onbeperkt met alle bussen, trams en metro's van de RET. Een dagkaart kost € 8,- (4-11 jaar en 65+ € 4,50) en koop je bij Verkoop- & oplaadautomaten op metrostations, bij extra verkooppunten (zie onderaan deze pagina voor een overzicht), bij RET Servicepunten of de RET-stand op de Marathon Sport Expo.
* vergeet niet in- en uit te checken in bussen, trams en metro's.

Naar de start

Kids Runs/AD City Run: stap uit bij metrostation Beurs en loop vanaf daar naar de start op de Coolsingel.
AA Drink 1/4 Marathon: stap uit bij trein-/metrostation Blaak en loop vanaf daar naar de start op de Burgemeester van Walsumweg.
NN Marathon: stap uit bij metrostation Beurs en loop vanaf daar naar de start op de Schiedamsedijk.

Volg je loper - Supporters Tour

Download de NN Marathon Rotterdam app en volg jouw loper via een 'Track & Trace'-systeem. Je ziet daarmee waar op het parcours hij/zij zich bevindt. Als supporter wil jij natuurlijk de beste aanmoediging geven, volg daarom de Supporters Tour voor de beste plekken langs het parcours. Je reist tijdens de marathon met de metro met jouw loper mee, zodat je hem/haar op meerdere plekken langs het parcours kunt aanmoedigen.

AA Drink 1/4 Marathon
Staat jouw loper in het startvak? Reis dan naar station Oostplein en moedig lopers aan voordat ze het Kralingse Bos in gaan. Met de metro reis je daarna verder naar station Voorschoterlaan. Lopers hebben hier meer dan de helft van het parcours erop zitten en kunnen een extra aanmoedigen goed gebruiken. Reis naar station Beurs voor de laatste paar honderd meter voor de finish. Wil je jouw loper feliciteren? Reis dan naar Rotterdam Centraal; hier schuin tegenover is het einde van de uitloop na de finish.

Download hier het parcours van de AA Drink 1/4 Marathon en de route voor de Supporters Tour.


NN Marathon
Zodra jouw loper in het startvak staat, reis je met de metro naar station Wilhelminaplein. Je hebt daar mooi zicht op iedereen die de Erasmusbrug af loopt. Heb je jouw loper gezien? Reis dan met de metro naar station Slinge. Daar zie je lopers twee of zelfs drie keer langskomen. Reis daarna naar station Maashaven. Het parcours gaat hier onder het metrostation door. Moedig bij metrostation Blaak jouw loper nog een keer aan voordat ze het Kralingse Bos in gaan. Met de metro reis je verder naar station Voorschoterlaan of Kralingse Zoom waar lopers een extra aanmoediging goed kunnen gebruiken. Reis naar station Beurs voor de laatste meters voor de finish. Wil je jouw loper feliciteren met deze topprestatie? Reis dan naar Rotterdam Centraal; hier schuin tegenover is het einde van de uitloop na de finish.

Download hier het parcours van de NN Marathon en de route voor de Supporters Tour.

Blijf op de hoogte via WhatsApp

De RET wijst supporters graag de weg naar het juiste metrostation, met de juiste metrolijn voor de beste aanmoedigingsplekken langs het parcours. Via WhatsApp ontvang je (kosteloos) berichten met reisinstructies. Ook handig voor supporters die niet vaak met het openbaar vervoer reizen.

AA Drink 1/4 Marathon
Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 3829 3717 met 'kwartmarathon'.

NN Marathon
Gebaseerd op de wave waarin jouw loper start, ontvang je WhatsApp-berichten.
Start jouw loper in wave 1? Stuur dan een WhatsApp-bericht naar 06 3829 3717 met 'wave 1'.
Voor wave 2 'wave 2'
Voor wave 3 'wave 3'
Voor wave 4 'wave 4'
Voor wave 5 'wave 5'

Vragen

Heb je vragen? Neem contact op met de RET via:

Adressen P+R terreinen

P+RSnelweg en afslagMetrolijnNaar start/finish
Kralingse Zoom
Kralingse Zoom 70
A16 - Centrum (26)A, B en C8 min.
Meijersplein
Fairoaksbaan 300
A20 - Centrum (14)E9 min.
Slinge
Slinge 763
A15 - Zuidplein (19a)D en E12 min.
Capelsebrug
A. v. Rijckevorselplein 40
A16 - Capelle a/d IJssel (25)A, B en C12 min.
Alexander
Alexanderlaan 35
A20 - Prins Alexander (16)A, B en C18 min.

Extra verkooplocaties van vervoerbewijzen tijdens de marathon

MetrostationTijdstipPlaats kaartverkoop
Capelsebrug07.00 - 11.30 uurBuiten, tussen het metrostation en de P+R
Kralingse Zoom07.00 - 11.30 uurIn de halcabine bij het busplatform en bij de ingang vanaf P+R naar het metrospoor
Oostplein08.00 - 15.00 uurIn de centrale hal voor de poortjes
Blaak08.00 - 15.00 uurBoven in de halcabine
Slinge07.00 - 15.00 uurBuiten, voor de ingang van het metrostation
Spijkenisse Centrum07.15 - 11.30 uurTussen het metrostation en de P+R

Let op: geen fietsen in de metro

In verband met de verwachte drukte zijn fietsen niet toegestaan in de metro op zaterdag 6 en zondag 7 april tot 20:00 uur.