Eurovisie Songfestival

Van maandag 17 mei t/m zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Rotterdam. 
Ga jij met het openbaar vervoer naar één van de shows in Ahoy Rotterdam? Bereid je goed voor en plan zowel je heen- als terugreis via de reisplanner, de RET Real Time App of via www.9292.nl.

Heb je geen OV-chipkaart? Reis dan met een online barcode ticket. Bestel online je RET 2 uur ticket of RET 1 dag ticket.

De RET is partner van Rotterdam Make It Happen en daarmee ook trotse partner van het Eurovisie Songfestival.

 

Laatste vertrektijden en overstapmogelijkheden

De hele week van het Eurovisie Songfestival rijden we met zo lang mogelijke metro's, zodat je voldoende afstand kunt houden van andere reizigers. Hieronder geven we per moment aan waar je rekening mee moet houden, bij het plannen van je reis.
Let op: vertrektijden kunnen enkele minuten wijzigen ivm vertraging door bijvoorbeeld oponthoud op het spoor.Ga je op dinsdag-, woensdag-, donderdag-, vrijdag of zaterdagmiddag naar een show in Ahoy?
Houd dan rekening met extra drukte in het openbaar vervoer vanwege de eindtijd van de show die samen valt met de reguliere middagspits. Op zaterdagmiddag kan het extra druk zijn ivm winkelend publiek. 

Ga je op maandag,- dinsdag-, woensdag- of donderdagavond naar een show in Ahoy?
Houd rekening met de laatste vertrekmogelijkheid vanaf metrostation Zuidplein:

> Reis je naar Rotterdam Centraal?
Dan vertrekt de laatste metro om 00:27 uur. Je reist dan met metrolijn D richting Rotterdam Centraal en stopt op alle tussenliggende metrostations: Maashaven, Rijnhaven, Wilhelminaplein, Leuvehaven, Beurs, Stadhuis en eindstation Rotterdam Centraal.

> Reis je richting Schiedam Centrum?
Dan vertrekt de laatste metro om 00:12 uur vanaf Zuidplein (metrolijn D richting Rotterdam Centraal). Stap op metrostation Beurs uit en volg de bewegwijzering naar A richting Vlaardingen West, B richting Hoek van Holland Haven en C richting De Akkers. Om 00:23 uur kun je gebruikmaken van metrolijn B richting Hoek van Holland Haven. Deze metro stopt op alle tussenliggende stations: Eendrachtsplein, Dijkzigt, Coolhaven, Delfshaven, Marconiplein en Schiedam Centrum. Plan je reis om te zien welke reismogelijkheden er zijn vanaf Schiedam Centrum.

> Reis je richting Capelsebrug?
Om 00:27 uur vertrekt metrolijn D richting Rotterdam Centraal vanaf station Zuidplein. Stap uit bij metrostation Beurs en volg de bewegwijzering naar A richting Binnenhof, B richting Nesselande en C richting De Terp. Om 00:40 uur kun je gebruikmaken van metrolijn C richting De Terp. Deze metro stopt op alle tussenliggende stations: Blaak, Oostplein, Gerdesiaweg, Voorschoterlaan, Kralingse Zoom en Capelsebrug. Plan je reis om te zien welke reismogelijkheden er zijn vanaf Capelsebrug.

> Reis je naar Slinge?
De laatste metro (metrolijn E richting Slinge) vertrekt om 01:11 uur. Je kunt op metrostation Slinge gebruikmaken van de P+R. Kijk op deze pagina voor meer informatie hierover.

> Reis je richting De Akkers?
Om 00:32 uur vertrekt de laatste metro vanaf Zuidplein. Je reist dan met metrolijn D richting De Akkers. De metro stopt op alle tussenliggende stations: Slinge, Rhoon, Poortugaal, Tussenwater, Hoogvliet, Zalmplaat, Spijkenisse Centrum, Heemraadlaan en eindstation De Akkers.

> Reis je richting Pijnacker Zuid?
De laatste metro vertrekt om 00:04 uur en je maakt dan gebruik van metrolijn E richting Leidschenveen. Deze metro stopt op alle tussenliggende stations: Maashaven, Rijnhaven, Wilhelminaplein, Leuvehaven, Beurs, Stadhuis, Rotterdam Centraal, Blijdorp, Melanchthonweg, Meijersplein, Rodenrijs, Berkel Westpolder en eindstation Pijnacker Zuid.

> Reis je richting Den Haag Centraal?
De laatste metro, zonder overstap, vertrekt 23:34 uur en je maakt dan gebruik van metrolijn E richting Den Haag Centraal. Je kunt ook op Rotterdam Centraal overstappen op de trein: je reist dan om 00:12 met de metro vanaf Zuidplein naar Rotterdam Centraal en stapt daar over op de trein richting Den Haag Centraal vanaf spoor 8. Plan je reis op de dag zelf voor de meest actuele vertrektijden.

Ga je op vrijdag- of zaterdagavond naar een show in Ahoy?
Op vrijdag- en zaterdagavond rijdt de RET met extra metro's en rijden we tot later in de nacht door. In het overzicht hieronder vind je de laatste vertrektijden vanaf metrostation Zuidplein, naar de stations.
Daarnaast zet de RET pendelmetro's in tussen stations Zuidplein en Rotterdam Centraal, deze metro's staan niet in de reisplanner maar rijden extra. De laatste pendelmetro vertrekt vanaf Zuidplein naar Rotterdam Centraal rond 02:30 uur. De pendelmetro's stoppen op alle tussenliggende stations: Maashaven, Rijnhaven, Wilhelminaplein, Leuvehaven, Beurs (tot 02:04 uur), Stadhuis en eindstation Rotterdam Centraal. Let op: na 02:04 uur stopt de pendelmetro niet meer op Beurs omdat daar dan geen overstapmogelijkheden meer zijn.

> Stap je op Rotterdam Centraal over op de trein?
Raadpleeg de reisplanner of de website van de NS: www.ns.nl/eurovisiesongfestival. 

Vrijdag 21 mei en zaterdag 22 mei

Laatste vertrektijd op Zuidplein met aankomst op onderstaande stations

Bestemming/stationLaatste vertrektijd vanaf ZuidpleinReisadvies
Binnenhof00:34Metrolijn E Pijnacker Zuid op station Beurs overstappen naar
Metrolijn A Binnenhof
Nesselande01:04Metrolijn E Pijnacker Zuid op station Beurs overstappen naar
Metrolijn B Nesselande
Alexander01:04Metrolijn E Pijnacker Zuid op station Beurs overstappen naar
Metrolijn B Nesselande
De Terp01:27Metrolijn D Rotterdam Centraal op station Beurs overstappen naar
Metrolijn C De Terp
Capelsebrug01:27Metrolijn D Rotterdam Centraal op station Beurs overstappen naar
Metrolijn C De Terp
Beurs01:27Metrolijn D Rotterdam Centraal
Slinge01:57Metrolijn E Slinge
Spijkenisse Centrum01:32Metrolijn D De Akkers
De Akkers01:32Metrolijn D De Akkers
Schiedam Centrum01:27Metrolijn D Rotterdam Centraal op station Beurs overstappen naar
Metrolijn B Schiedam Centrum
Hoek van Holland Haven00:12Metrolijn D Rotterdam Centraal op station Beurs overstappen naar
Metrolijn B Hoek van Holland Haven
Rotterdam Centraal01:27Metrolijn D Rotterdam Centraal​​​​
Pijnacker Zuid01:04Metrolijn E Pijnacker Zuid
Den Haag Centraal00:04Metrolijn E Den Haag Centraal

Metronetwerk Rotterdam

Deelfiets of elektrische scooter

Vind je het (te) druk in de metro of is je bestemming een andere kant op dan waar de metro heen rijdt? Dan kun je bij drukke knooppunten ook gebruik maken van deelfietsen en elektrische deelscooters. Op die manier ben je snel op je bestemming en vermijd je drukte in het OV.

De RET, gemeente Rotterdam en de aanbieders Donkey Republic, GO Sharing, Check en felyx hebben een unieke samenwerking om Rotterdam bereikbaar te houden. Op ruim 25 OV-knooppunten zijn in totaal 1.500 deelfietsen en 1.500 elektrische deelscooters neergezet. Handig: in de RET Real Time App kun je zien waar deelfietsen en deelscooters staan.

 

Fiets mee in de metro

Het is de hele week toegestaan je fiets mee te nemen in de metro, volgens de regels. Dit houdt in:
> op weekdagen tussen 09:00 en 16:00 uur en na 18:30 uur
> in het weekend de hele dag
> maximaal 2 fietsen per aangegeven vak in de metro
> rolstoelen en scootmobielen hebben voorrang op het meenemen van een fiets
> volg altijd de aanwijzingen op van RET personeel, zo kan het voorkomen dat de fiets bij calamiteiten of grote drukte toch niet mee mag.
 

Reisproducten

Je kunt in het RET-vervoersgebied (regio Rotterdam) met verschillende vervoerskaarten reizen:
> RET 2 uur kaart
> RET Dagkaart
> OV-chipkaart (persoonlijk/anoniem) 
> RET Barcode
Kijk op deze pagina voor meer informatie en tarieven van de vervoerskaarten: www.ret.nl/reisproducten

Je kunt de RET 2 uur kaart en RET Dagkaart bij de Verkoop & oplaadautomaten op alle metrostations kopen. Betalen kan alleen met pin. Een RET Barcode ticket koop je via de RET website. Je kunt dan online betalen via iDeal of creditcard.

RET medewerkers

Op alle grote stations (Zuidplein, Beurs en Rotterdam Centraal) zijn zolang de metro's rijden ook RET medewerkers aanwezig om je te helpen bij vragen, problemen met je reisproduct of om je te helpen als je niet weet hoe je moet reizen.

Heb je van te voren vragen? Neem contact op met de RET Klantenservice via e-mail, 0900 - 500 6010 (gebruikelijke belkosten) of stuur een WhatsApp-bericht naar 06 - 2889 2889. De klantenservice is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 7:00 tot 19:00 uur en op zaterdag en zondag van 9:00 tot 17:00 uur.