Vervangend busvervoer Hoekse Lijn

Vanaf zaterdag 19 oktober is het vervangend vervoer Hoekse Lijn gestopt. Je kunt met metrolijn B reizen tussen Hoek van Holland Haven / Steendijkpolder en Nesselande. Lijn A rijdt tussen Vlaardingen West en Binnenhof. Buslijn 713 rijdt vanaf maandag 4 november als buslijn 611 tussen metrostation Hoek van Holland Haven en bushalte Hoek van Holland Strand.

Buslijn 611: stopdienst Hoek van Holland Haven - Hoek van Holland Strand

Deze buslijn stopt bij haltes Strand, Strandweg en Hoek van Holland Haven in Hoek van Holland. 
Frequentie:

 • Alle dagen van aanvang dienst tot einde dienst twee keer per uur.

Buslijn 56: stations Vlaardingen West, Vlaardingen Oost - metrostation Vijfsluizen

Reizigers met een bestemming in Rotterdam kunnen kiezen voor buslijn 56 tussen stations Vlaardingen West, Vlaardingen Oost en metrostation Vijfsluizen om vanaf daar met de metro naar Rotterdam te reizen. De rit tussen station Vlaardingen West en metrostation Vijfsluizen duurt ca. 20 minuten. Buslijn 56 rijdt volgens de normale dienstregeling. 

Veel gestelde vragen

 • Waarom is er vervangend busvervoer?

  Voordat we met metrovoertuigen over de Hoekse Lijn (verlengde metrolijn B) kunnen reizen, moeten spoor, spoorbeveiliging en stations aangepast worden. Deze werkzaamheden starten in april 2017. De RET biedt vervangend busvervoer aan zodat we ook tijdens de werkzaamheden tussen Hoek van Holland en station Schiedam Centrum met het openbaar vervoer kunnen blijven reizen.

 • Welk reisproduct heb ik nodig als ik met het vervangend busvervoer tussen Hoek van Holland en Schiedam reis?

  Voor het vervangend busvervoer gelden de tarieven en regionale reisproducten van de RET. Welk reisproduct jij nodig hebt voor je reis met de RET is afhankelijk van je reisbestemming, hoe vaak je reist en je leeftijd. Kijk voor actuele informatie over reisproducten op 'Vragen over reisproducten'.
  Wil je op de hoogte blijven van nieuws over reisproducten? Meld je dan nu aan voor nieuws over de metro op de Hoekse Lijn.

 • Wat worden de reiskosten van het vervangend vervoer?

  Voor het vervangend busvervoer gelden de tarieven en regionale reisproducten van de RET. De reiskosten van het vervangend vervoer zijn gelijk aan de reiskosten op de nieuwe metroverbinding. Kijk voor actuele informatie over reiskosten op 'Vragen over reiskosten'. Wil je op de hoogte blijven van nieuws over reiskosten? Meld je dan nu aan voor nieuws over de metro op de Hoekse Lijn.

 • Ik ben minder valide. Kan ik met het vervangend busvervoer reizen?

  Ben je minder valide, maar kun je wel zelfstandig reizen? Dan kun je ook reizen met de bussen van het Vervangend Vervoer Hoekse Lijn.

  De RET rijdt op buslijnen 711, 712, 713, 714 en 156 met 'lage vloer'-bussen, die voorzien zijn van een rolstoeluitklapplank en rolstoelvastzetvoorziening. Als bij een halte de in/uitstap gelijkvloers is (toegankelijke halte), dan hoeft de plank niet gebruikt te worden. Is de halte niet-toegankelijk, dan kan de buschauffeur de plank handmatig uitklappen. Per bus kan 1 rolstoel mee, mits de rolstoel voldoet aan de maximale afmetingen 120 cm lang en 70 cm breed.
   
  Ben je minder valide en kun je niet met de bus reizen? Dan kun je een beroep doen op WMO-vervoer.
  In Hoek van Holland (gemeente Rotterdam) is dat Vervoer op Maat.
  In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis is dit Regiotaxi Waterweg.
  Je kunt van dit WMO-vervoer gebruik maken als je geïndiceerd bent door de gemeente. Ben je nu nog niet geïndiceerd? Meld je dan alsnog aan bij je gemeente om tijdig een indicatie te krijgen.
   
  De RET biedt voor enkele groepen minder validen maatwerk aan:
  - minder validen die (nog) niet geïndiceerd zijn voor WMO-vervoer;
  - minder validen die zeer incidenteel reizen met OV;
  - minder validen van elders die naar gebied Hoekse lijn willen reizen.
  Deze reizigers kunnen voorafgaand aan hun reis telefonisch contact opnemen en de benodigde rit(ten) reserveren. Bel hiervoor met 088 - 600 09 05.

  Voor het geval er geen speciaal vervoer is gereserveerd en de minder valide is op de halte en kan niet mee met de bus. Dan kan er vanaf de halte telefonisch contact worden opgenomen om opgehaald te worden en naar de plaats van bestemming gebracht. Het telefoonnummer hiervoor staat vermeld op de haltes.

  Andere vragen over reizen met een beperking?
  Kijk hier voor meer informatie of download de folder.