Vragen over reiskosten

NS en de RET hanteren verschillende reistarieven en reisproducten. Dit betekent dat jouw reiskosten kunnen veranderen per 1 april 2017. Dit hangt af van je reisbestemming, hoe vaak je reist, je leeftijd en welk reisproduct je gebruikt om met NS te reizen op het traject tussen Hoek van Holland en Schiedam.

Wat worden de reiskosten van het vervangend vervoer?

Je betaalt voor een rit met het vervangend busvervoer (buslijnen 711, 712 en 713) evenveel als voor de rit met de metro op de Hoekse Lijn vanaf september 2017. Voor buslijn 56 en de extra buslijn 156 gelden de normale reiskosten van buslijn 56.

Onderstaande tabellen tonen de reiskosten van voorbeeldreizen met buslijnen 56 of 156 en metrolijn C. Het betreffen de reiskosten van reizen op saldo voltarief en reductietarief (reizigers met de leeftijd 4 t/m 11 jaar en 65+ jaar krijgen met een persoonlijke OV-chipkaart automatisch 34% korting bij reizen op saldo).

Wat worden de reiskosten op de nieuwe metroverbinding?

Voor de metro gelden de tarieven en regionale reisproducten van de RET. Je reiskosten zijn afhankelijk van je reis en bestemming en leeftijd.

Onderstaande tabellen tonen de reiskosten van voorbeeldreizen met de metro tussen de stations op de Hoekse Lijn en diverse bestemmingen in Rotterdam. Het betreffen de reiskosten van reizen op saldo voltarief en reductietarief (reizigers met de leeftijd 4 t/m 11 jaar en 65+ jaar krijgen met een persoonlijke OV-chipkaart automatisch 34% korting bij reizen op saldo). 

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over reiskosten?

Meld je dan nu aan voor nieuws over de metro op de Hoekse Lijn.

English version

Information about replacement bus services on the Hoek van Holland line from 1 April 2017.

Go to English version