Reisinformatie metro op de Hoekse Lijn

NS reed tot en met 31 maart 2017 tussen Hoek van Holland en Schiedam Centrum.

Vanaf 1 april 2017 verzorgt de RET het vervoer op het traject van de Hoekse Lijn

 • Het vervangend busvervoer.
 • Naar verwachting medio 2019 met metrovoertuigen op de Hoekse Lijn 
  (verlengde metrolijn B).
 • De planning is dat metrostation Hoek van Holland Strand in 2021 gereed is, zodat we dan met de metro kunnen reizen tussen stad en strand.

Veel gestelde vragen

 • Ik reis nu vanaf de Hoekse Lijn naar Rotterdam Centraal (en verder) met de trein, wat verandert er voor mij?

  Met de metro heb je straks vanaf Hoek van Holland een directe verbinding naar Rotterdam Centrum. Op Beurs kun je overstappen op metrolijnen D of E naar Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal. Je kunt ook op Schiedam Centrum overstappen op de trein naar Rotterdam Centraal of Delft en Den Haag. Afhankelijk van jouw verdere bestemmingen kun je ook op Alexander (trein richting o.a. Gouda en Utrecht) of Blaak (trein richting o.a. Dordrecht en Breda) overstappen.

 • Wat wordt de dienstregeling van de metro op de Hoekse Lijn?

  Naar verwachting begin 2019 rijden metro's dagelijks over metrolijn B tussen Hoek van Holland Haven en Nesselande. Over metrolijn A zullen vanaf dan doordeweeks tijdens de ochtendspits en avondspits metro's rijden tussen Vlaardingen West en Binnenhof. De dienstregelingen zijn nog in ontwikkeling, maar de metro gaat dagelijks vaker rijden dan de trein op de Hoekse Lijn reed. Zo rijdt de metro overdag tussen Schiedam Centrum en Maassluis iedere 10 minuten. Wil je op de hoogte blijven van nieuws over de dienstregelingen en reistijden van metrolijnen A en B? Meld je dan nu aan voor nieuws over de metro op de Hoekse Lijn.

English version

Information about replacement bus services on the Hoek van Holland line from 1 April 2017.

Go to English version