Blijf op de hoogte van de Hoekse Lijn (straks metrolijn B)

Per 1 april 2017 rijdt NS niet meer tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland. In het najaar van 2017 gaat de RET op dit traject met de metro rijden. In de tussentijd verzorgt de RET vervangend busvervoer, want spoor, spoorbeveiliging en stations worden aangepast zodat wij met de metro snel, veilig en comfortabel over het traject van de Hoekse Lijn kunnen reizen. 

In 2017 met de metro over de Hoekse Lijn

Vanaf september 2017 rijden er metro's over de Hoekse Lijn. Met metrolijn B kunnen we dan tussen Nesselande en Hoek van Holland Haven reizen. En over metrolijn A rijden doordeweeks tijdens de spits metro's tussen Binnenhof en Vlaardingen West. De nieuwe metroverbinding over de Hoekse Lijn betekent dat we dagelijks vaker kunnen reizen tussen Hoek van Holland en Rotterdam en andersom. De RET zet nieuwe en gemoderniseerde metrovoertuigen in, die geluidsarm en comfortabel zijn. Voorzien van wifi en het nieuwste reisinformatiesysteem. De bestaande stations langs de Hoekse Lijn worden volledig gemoderniseerd. We hebben er minimaal hetzelfde comfort- en veiligheidsniveau als bij onze andere metrostations. 

Omdat we met de metro over de Hoekse Lijn gaan reizen, gaat er een aantal zaken veranderen. Denk bijvoorbeeld aan andere vervoermiddelen, andere reistijden en frequenties, andere reisproducten en reiskosten. 

  • In 2017 rijdt NS tot en met 31 maart op de Hoekse Lijn.
  • Vanaf 1 april rijdt de RET met vervangend busvervoer tussen Hoek van Holland Haven en Schiedam Centrum.
  • Naar verwachting vanaf september 2017 kunnen we genieten van een snelle, comfortabele en veilige metroverbinding tussen Hoek van Holland en Rotterdam, met nieuwe en gemoderniseerde stations en voertuigen.
  • In 2018 verbindt metrolijn B ook Hoek van Holland Strand met Rotterdam.
  • Houders van NS jaar- of maand trajectabonnementen, die voor 1 april 2017 een nieuw abonnement willen afsluiten, kunnen per 1 april 2017 niet meer met dat abonnement op de Hoekse Lijn rijden. Zij kunnen bij NS restitutie krijgen.

Heeft u nu al een vraag?

Check dan de veelgestelde vragen. U kunt ook contact opnemen met de RET Klantenservice.

Ga naar Klantenservice