Blijf op de hoogte van de Hoekse Lijn (straks metrolijn B)

Uitloop werkzaamheden tot najaar 2018

Door bestaande en nieuwe tegenvallers in de planning van de ombouwwerkzaamheden van de Hoekse Lijn tot metrolijn, heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) besloten dat de start van de metro-exploitatie op het traject van de Hoekse Lijn uitgesteld wordt tot najaar 2018.

Voor reizigers betekent dit, dat ze langer zijn aangewezen op het vervangend busvervoer dat de RET verzorgt. De RET betreurt de vertraging en zal vanzelfsprekend ook in deze periode het vervangend busvervoer op het traject van de Hoekse Lijn verzorgen met buslijnen 711 t/m 714 en 156. Buslijn 712 zal vanaf 8 januari 2018 in de spits vaker gaan rijden: van acht keer per uur volgens de vaste dienstregeling tot maximaal 12 keer per uur door de inzet van extra bussen in deze dienstregeling.

Lees hier de raadsbrief van de gemeente Rotterdam.

Gewijzigde dienstregeling Vervangend Vervoer Hoekse Lijn vanaf maandag 9 april 2018

De RET voert per 9 april 2018 wijzigingen door in de dienstregelingen van buslijnen 712, 713, 156 en 226. Op lijn 713 vindt tevens een routewijziging plaats.
bekijk de wijzigingen 

Hoekse Lijn krant

Iedere 5 a 6 weken verspreidt de RET de Hoekse Lijn krant in de bussen van het vervangend vervoer.
In deze krant lees je over de laatste ontwikkelingen over de werkzaamheden aan de Hoekse Lijn, ervaringen van reizigers en over de verschillende acties die de RET ontwikkelt om de reis met het vervangend vervoer op de Hoekse Lijn zo aangenaam mogelijk te maken. De krant is ook online te lezen.

Hoekse Lijn krant editie 1
Hoekse Lijn krant editie 2
Hoekse Lijn krant editie 3
Hoekse Lijn krant editie 4
Hoekse Lijn krant editie 5
Hoekse Lijn krant editie 6
Hoekse Lijn krant editie 7
Hoekse Lijn krant editie 8

 

 

In najaar 2018 met de metro over de Hoekse Lijn

Met metrolijn B kunnen we dan tussen Nesselande en Hoek van Holland Haven reizen. En over metrolijn A rijden doordeweeks tijdens de spits metro's tussen Binnenhof en Vlaardingen West. De nieuwe metroverbinding over de Hoekse Lijn betekent dat we dagelijks vaker kunnen reizen tussen Hoek van Holland en Rotterdam en andersom. De RET zet nieuwe en gemoderniseerde metrovoertuigen in, die geluidsarm en comfortabel zijn. Voorzien van wifi en het nieuwste reisinformatiesysteem. De bestaande stations langs de Hoekse Lijn worden volledig gemoderniseerd. We hebben er minimaal hetzelfde comfort- en veiligheidsniveau als bij onze andere metrostations.

Heeft u nu al een vraag?

Check dan de veelgestelde vragen. U kunt ook contact opnemen met de RET Klantenservice.

Ga naar Klantenservice