Blijf op de hoogte van de Hoekse Lijn (straks metrolijn B)

Per 1 april 2017 rijdt NS niet meer tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland. Vanaf februari 2018 gaat de RET op dit traject met de metro rijden. In de tussentijd verzorgt de RET vervangend busvervoer, want spoor, spoorbeveiliging en stations worden aangepast zodat wij met de metro snel, veilig en comfortabel over het traject van de Hoekse Lijn kunnen reizen. 

Uitloop ombouw Hoekse Lijn tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland Haven

Door diverse tegenvallers is er vertraging in de aanleg van het metrospoor op de Hoekse Lijn. Dit betekent dat de metro in september nog niet zal doorrijden naar Hoek van Holland Haven. Het streven is nu, dat vanaf februari 2018 metrolijn B verlengd wordt tot Hoek van Holland Haven.

Vervangend busvervoer Hoekse Lijn blijft gewoon doorrijden

De RET blijft vanzelfsprekend het vervangend busvervoer langs de Hoekse Lijn verzorgen totdat de metro in februari 2018 rijdt. Om eventuele hinder of drukte te beperken, wordt wel een aantal aanpassingen doorgevoerd:

  • Op sneldiensten 711 en 712 worden bij drukte extra bussen ingezet.
  • Sneldienst 714 zal vanaf 21 augustus doordeweeks tijdens de spits - als proef - rijden tussen station Vlaardingen Centrum, Vondelstraat en station Schiedam Centrum en vice versa.

Lees hier het gezamenlijk persbericht van de MRDH, gemeentes Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, Projectbureau Hoekse Lijn en RET.  

Hoekse Lijn krant

Iedere 5 a 6 weken verspreidt de RET de Hoekse Lijn krant in de bussen van het vervangend vervoer.
In deze krant lees je over de laatste ontwikkelingen over de werkzaamheden aan de Hoekse Lijn, ervaringen van reizigers en over de verschillende acties die de RET ontwikkelt om de reis met het vervangend vervoer op de Hoekse Lijn zo aangenaam mogelijk te maken. De krant is ook online te lezen.

Hoekse Lijn krant editie 1
Hoekse Lijn krant editie 2
Hoekse Lijn krant editie 3

Begin 2018 met de metro over de Hoekse Lijn

Vanaf februari 2018 rijden er metro's over de Hoekse Lijn. Met metrolijn B kunnen we dan tussen Nesselande en Hoek van Holland Haven reizen. En over metrolijn A rijden doordeweeks tijdens de spits metro's tussen Binnenhof en Vlaardingen West. De nieuwe metroverbinding over de Hoekse Lijn betekent dat we dagelijks vaker kunnen reizen tussen Hoek van Holland en Rotterdam en andersom. De RET zet nieuwe en gemoderniseerde metrovoertuigen in, die geluidsarm en comfortabel zijn. Voorzien van wifi en het nieuwste reisinformatiesysteem. De bestaande stations langs de Hoekse Lijn worden volledig gemoderniseerd. We hebben er minimaal hetzelfde comfort- en veiligheidsniveau als bij onze andere metrostations. 

Omdat we met de metro over de Hoekse Lijn gaan reizen, gaat er een aantal zaken veranderen. Denk bijvoorbeeld aan andere vervoermiddelen, andere reistijden en frequenties, andere reisproducten en reiskosten. 

  • In 2017 reed NS tot en met 31 maart op de Hoekse Lijn.
  • Vanaf 1 april rijdt de RET met vervangend busvervoer tussen Hoek van Holland Haven en Schiedam Centrum.
  • We kunnen naar verwachting vanaf februari 2018 genieten van een snelle, comfortabele en veilige metroverbinding tussen Hoek van Holland en Rotterdam, met nieuwe en gemoderniseerde stations en voertuigen.
  • Eind 2019 verbindt metrolijn B ook Hoek van Holland Strand met Rotterdam.

Heeft u nu al een vraag?

Check dan de veelgestelde vragen. U kunt ook contact opnemen met de RET Klantenservice.

Ga naar Klantenservice