De Fast Ferry: zó op je werk

Je zult maar op de Maasvlakte of in Europoort werken. Dan begint iedere dag comfortabel met een boottocht vanaf Hoek van Holland Haven. Verruil de ‘F’ van File voor die van de Fast Ferry en reis eenvoudig en zonder filestress.

Winterdienst Fast Ferry

In de periode van 29 oktober 2018 t/m 29 maart 2019 vaart de Fast Ferry volgens de winterdienstregeling.

Transferium Maasvlakte

Nieuw in de zomerdienstregeling is halte Transferium Maaslvakte, nabij de N15 (afrit 8). De Fast Ferry meert dagelijks drie keer in de ochtend en drie keer in de middag aan bij het Transferium Maasvlakte. Woon je op de noordoever van de Nieuwe Waterweg en werk je op de Maasvlakte, dan heb je nu een snelle verbinding over het water. Op de Fast Ferry mogen scooters en (brom)fietsen gratis mee, op het Transferium halteren ook Vipre-bussen.

 

 

Het leukste dagje uit met de Fast Ferry

Ook voor een bijzonder uitje in de buurt van Rotterdam reizen steeds meer mensen met de Fast Ferry vanuit Hoek van Holland naar de Maasvlakte. Tijdens de overtocht zie je grote zeeschepen op weg naar Rotterdam of vanuit Rotterdam op weg naar verre bestemmingen.

Bij de halte ‘Landtong’ ligt een ruig, duinachtig gebied met vogels, bloemen, planten en soms ook zeehonden. Geniet van vergezichten en het nieuwe strand van de tweede Maasvlakte. Vanaf de halte Antarcticaweg ben je op de fiets in circa 20 minuten bij Futureland.

Vaartijden

Tijdens de zomerdienst 2018 is de eerste vaart vanaf Hoek van Holland Berghaven dagelijks om 06:00 uur, vervolgens varen we elk uur. De laatste vaart vanuit Hoek van Holland vertrekt om 19:00 uur en is om 19:46 terug in Hoek van Holland.

Bekijk de actuele dienstregeling.

Verbinding met Rotterdam en omstreken

De Fast Ferry vertrekt vanuit Hoek van Holland Berghaven, dat is op loopafstand van station Hoek van Holland Haven. Het treinspoor en de stations tussen Hoek van Holland en Schiedam Centrum worden omgebouwd, zodat in het najaar van 2018 de RET met de metro kan gaan rijden op dit traject. Tijdens deze werkzaamheden verzorgt de RET het vervangend busvervoer. De vaartijden van de Fast Ferry sluiten zo goed mogelijk aan op de dienstregelingen van het aansluitend openbaar vervoer. Totdat de metro doorrijdt naar Hoek van Holland is buslijn 711 de sneldienst tussen Hoek van Holland en Schiedam Centrum. Tussen Schiedam Centrum en Rotterdam kun je reizen met metro of trein. Stopdienst 713 vertrekt ook vanuit Hoek van Holland en stopt in Maassluis (Steendijkpolder (vanaf 9-4-2018), Maassluis West en Maassluis Centrum), Vlaardingen en Schiedam

> Dienstregeling buslijn 711
> Dienstregeling buslijn 713
Informatie over vervangend busvervoer en metro op de Hoekse lijn
Plan je reis met de RET reisplanner

 

Naar je werk en terug naar huis met de Fast Ferry

Woon je in de omgeving Hoek van Holland, Maassluis, Vlaardingen en werk je in de Europoort of op de (tweede) Maasvlakte? Dan is de Fast Ferry wellicht een goed alternatief voor je reis met de auto. Gedurende de zomerdienst 2018 meert de Fast Ferry dagelijks drie keer in de ochtend en drie keer in de middag aan bij Transferium Maasvlakte. Tussen het transferium en meerdere bedrijven op de Maasvlakte rijdt bedrijfsvervoer van Vipre (dienstregelingen Vipre). Zo heb je een snelle en comfortabele verbinding, tijdens de spits hoogstwaarschijnlijk sneller dan over de weg. Je (brom)fiets/scooter mag overigens gratis mee aan boord van de Fast Ferry, dus je kunt ook op de (brom)fiets/scooter naar je werk. Werk je in de Europoort, dan kan voor jou de verbinding Hoek van Holland Berghaven - Pistoolhaven Europoort interessant zijn. Werk je in de buurt van het Yangtzekanaal, dan is Antarcticaweg Maasvlakte jouw halte!

Woon je op Voorne-Putten en werk je in het Westland? Dan kan de Fast Ferry ook voor jou een goed alternatief zijn in plaats van de auto. Je kunt je auto parkeren op het Transferium Maasvlakte en vervolgens met de Fast Ferry naar Hoek van Holland varen. In Hoek van Holland kun je aansluitend met de bus naar het Westland. Of je gaat op de (brom)fiets/scooter: deze mag gratis mee aan boord van de Fast Ferry.

Huisregels Fast Ferry

De RET wil je snel en comfortabel naar je eindbestemming brengen. Om de reis voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, gelden huisregels.

Vervoerbewijzen

Op de Fast Ferry kun je niet met je OV-chipkaart betalen. Je kunt op de boot een kaartje kopen en dat contant betalen, pinnen is helaas niet mogelijk. Bekijk hier de tarieven.

RET Real Time App

Reis je regelmatig met de Fast Ferry en wil je op de hoogte gehouden worden van verstoringen in de dienstregeling? Met de RET Real Time App kun je precies instellen waarvoor je meldingen ontvangt. Je kunt de app gratis downloaden via de Apple App Store en Google Play.

Voor actuele informatie over de Fast Ferry kun je ook het RET Twitter-account @RETRotterdam volgen.

Meer informatie

FutureLand
Vlakbij de halte Antarcticaweg op de Maasvlakte ligt FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2 en de toekomst van de Rotterdamse haven. In FutureLand is van alles te doen, voor jong en oud.

Fietsroutes
Verschillende fietsroutes op de Maasvlakte starten in Hoek van Holland. Je kunt je fiets op de Fast Ferry meenemen, dit is gratis. Op de Landtong en de Maasvlakte zijn de fietsroutes met borden aangeduid. Heb je geen eigen fiets, dan kun je kosteloos een abonnement nemen op de OV-fiets. Bij het station op de Stationsweg 1-3 kan je OV-fietsen huren voor € 3,85 per 24 uur. Kijk op www.ov-fiets.nl voor de mogelijkheden van fietshuur.

Wil je meer en/of uitgebreide fietsroutes? Ga dan naar de site van het Havenbedrijf.