Vaar mee met de Fast Ferry en spot zeehonden

Beleef de Rotterdamse haven met de Fast Ferry vanuit Hoek van Holland. Vaar mee langs grote zeeschepen en spot zeehonden. Breng met de fiets een bezoek aan Futureland, het strand op de tweede Maasvlakte of wandel door een prachtig natuurgebied op schiereiland Landtong.

Zomerperiode | zaterdag 30 maart t/m zondag 27 oktober 2019, dagelijks

Plan je reis via de reisplanner of de RET Real Time App voor een overzicht van actuele vaartijden.

Aanlegplaatsen zomerperiode

De Fast Ferry vaart alleen in de zomerperiode naar aanlegplaats Scheurhaven Landtong in Rozenburg, tijdens de winter niet.

PlaatsAanlegplaats voor de Fast Ferry
Hoek van HollandBerghaven Hoek van Holland
Maasvlakte 2Antarcticaweg Maasvlakte
Maasvlakte 1Transferium Maasvlakte
EuropoortPistoolhaven Europoort
RozenburgScheurhaven Landtong

 

 

Vaartijden

De Fast Ferry vaart in +/- 20 minuten van Hoek van Holland naar de Maasvlakte. Een hele rondvaart langs alle aanlegplaatsen duurt ongeveer 60 minuten. In de winterperiode vaart de Fast Ferry volgens andere vaartijden en een beperkt aantal aanlegplaatsen in verhouding met de zomerperiode. Tussen november en eind maart wordt in weekenden niet gevaren.

Tarieven 2019-2020

Een OV-chipkaart is niet geldig op de Fast Ferry. Aan boord kun je zowel een enkele vaart als een retourticket kopen en contant afrekenen. Het retourticket is voor een hele rondvaart geldig. Heb je een smartphone, dan kan je ook via de RET Barcode App een enkele vaart kopen. Op deze pagina vind je meer informatie hierover.
Kinderen tot 4 jaar varen gratis mee.

Neem gratis de (brom)fiets mee

Diverse fiets- en wandelroutes vertrekken vanuit Hoek van Holland en brengen je via de Fast Ferry langs bekende en minder bekende plaatsen in de haven. Neem gratis de (brom)fiets mee op de Fast Ferry en volg één van de fiets- of wandelroutes op de Maasvlakte of Landtong.

Tips
- Spot tijdens de vaart zeehonden tussen aanlegplaatsen Berghaven Hoek van Holland en Antarcticaweg Maasvlakte
- Vanaf aanlegplaats Antarcticaweg Maasvlakte fiets je in 10 minuten naar Futureland. Bezoek het informatiecentrum of boek een rondvaart/-rit en kom alles te weten over Europa's grootste haven; de haven van Rotterdam
- Vanaf aanlegplaats Transferium Maasvlakte kun je naar het Oostvoornse en/of Brielse Meer, Rockanje, Brielle en Oostvoorne. Daar zijn prachtige fiets- en wandelroutes uitgezet
- Stap af bij aanlegplaats Scheurhaven Landtong, dit is een schiereiland met een prachtig natuurgebied. Je vindt er duin- en graslandschappen met unieke bloem- en vogelsoorten
- Wil je uitwaaien of relaxen op onontdekt strand? Vanaf aanlegplaats Antarcticaweg Maasvlakte fiets je in 20 minuten naar het strand op de tweede Maasvlakte

Fietsroutes
Routes vertrekken vanaf Berhaven Hoek van Holland, Antarcticaweg Maasvlakte of Scheurhaven Landtong
- Twee Werelden Route (35 km)
- Rondje Europoort en Maassluis met de Fast Ferry (45 km)
- Zeehondenroute vanuit Hoek van Holland (50 km)
- Telegraaf fietsroute, rondje Maasvlakte best bijzonder (52 km)
- Nieuw land, de Tweede Maasvlakte (54 km)

Wandelroutes
Routes zijn vanaf Transferium Maasvlakte bereikbaar
- Voornepad, rondje Oostvoornse Meer. Volg de geel-rood-geel stickers (12,6 km)
- Vogelboulevardroute (15,5 km)

Huisregels

De RET wil voor alle passagiers een prettige en comfortabele vaart verzorgen, daarom gelden deze huisregels.

Meer informatie

Heb je vragen? Neem contact op met RET Klantenservice via klantenservice(at)ret.nl, 0900 - 500 6010 (gebruikelijke belkosten) of stuur een WhatsApp-bericht naar 06 - 2889 2889.