Let op: een mondkapje dragen is verplicht en verkrijgbaar aan boord.

Vaar mee met de Fast Ferry en spot zeehonden

Beleef de Rotterdamse haven met de Fast Ferry vanuit Hoek van Holland. Vaar mee langs grote zeeschepen en spot zeehonden. Breng met de fiets een bezoek aan FutureLand, het strand op de tweede Maasvlakte of wandel door een prachtig natuurgebied op schiereiland Landtong.

Vaartijden winterperiode | maandag 25 oktober t/m vrijdag 31 december, m.u.v. zaterdagen en zondagen

Tijdens extreme weersomstandigheden vaart de Fast Ferry niet.
Plan je reis via de reisplanner of met de RET Real Time App voor een overzicht van actuele vaartijden.

Aanlegplaatsen en fietsknooppunten

De Fast Ferry vaart in +/- 20 minuten van Hoek van Holland naar de Maasvlakte. Een rondvaart duurt ongeveer 60 minuten. Alleen in de zomerperiode vaart de Fast Ferry naar Scheurhaven Landtong in Rozenburg. Tijdens de winterperiode wordt volgens andere tijden gevaren.

Berghaven Hoek van HollandFietsknooppunt 94
Antarcticaweg MaasvlakteFietsknooppunt 57
Transferium Maasvlakte 
Pistoolhaven Europoort 
Scheurhaven Landtong RozenburgFietsknooppunt 55

 

Neem gratis de fiets of scooter mee

Diverse fiets- en wandelroutes vertrekken vanuit Hoek van Holland en brengen je langs bekende en minder bekende hoogtepunten die de haven en natuur rijk is. Neem gratis de fiets of scooter mee op de Fast Ferry en volg een fiets- of wandelroute op de Maasvlakte, Europoort of Landtong.
Aan boord heeft de bemanning een fietspomp en een bandenplakset beschikbaar. 

Tarieven 2021

De Fast Ferry heeft een eigen vervoerbewijs, dat je aan boord of online via de RET Barcode App kunt aanschaffen. Alle andere vervoerbewijzen zijn niet geldig. Op deze pagina lees je meer informatie over het kopen van een online ticket.

Fietsverhuur in Hoek van Holland

Bij Peter van Leeuwen Tweewielers kun je tegen gereduceerd tarief een fiets met 7 versnellingen of een e-bike huren. Reserveer een fiets alvast online en haal hem op in de fietsenwinkel aan de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland. Kijk voor meer informatie of het reserveren van een fiets op petervanleeuwentweewielers.nl/fietsverhuur.

Tips voor onderweg en in de omgeving

- Spot tijdens de vaart zeehonden tussen Berghaven Hoek van Holland en Antarcticaweg Maasvlakte.
- Vanaf Antarcticaweg Maasvlakte fiets je in 10 minuten naar FutureLand. Breng een bezoek aan het informatiecentrum of boek een rondvaart/-rit door de haven.
- Wil je uitwaaien of relaxen op onontdekt strand? Vanaf Antarcticaweg Maasvlakte fiets je in 20 minuten naartoe.
- Fiets vanaf Transferium Maasvlakte naar het Oostvoornse en/of Brielse Meer, Rockanje, Brielle en Oostvoorne. Daar zijn prachtige fiets- en wandelroutes uitgezet.
- Stap af bij Scheurhaven Landtong. Dit is een natuurgebied vol prachtige duin- en graslandschappen met unieke bloem- en vogelsoorten.

Fietsroutes
Deze routes vertrekken vanaf Berghaven Hoek van Holland, Antarcticaweg Maasvlakte of Scheurhaven Landtong:
- Twee Werelden Route (35 km)
- Rondje Europoort en Maassluis met de Fast Ferry (45 km)
- Zeehondenroute vanuit Hoek van Holland (50 km)
- Telegraaf fietsroute, rondje Maasvlakte best bijzonder (52 km)
- Nieuw land, de Tweede Maasvlakte (54 km)

Wandelroutes
Deze routes zijn vanaf Transferium Maasvlakte bereikbaar:
- Voornepad, rondje Oostvoornse Meer. Volg de geel-rood-geel stickers (12,6 km)
- Vogelboulevardroute (15,5 km)

Metrolijn B, Nesselande - Hoek van Holland Haven

Sinds najaar 2019 rijdt metrolijn B tussen Hoek van Holland Haven en Nesselande in Rotterdam. Daardoor reis je eenvoudig en snel van Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis naar Hoek van Holland en andersom. Aanlegplaats Berghaven Hoek van Holland ligt op enkele minuten lopen vanaf het metrostation. Het vervoerbewijs van de Fast Ferry is niet geldig in de metro, koop een kaartje voor de metro bij het Verkoop- & Oplaadautomaat op het metrostation of online via de RET Barcode App.

Neem je fiets, buiten de spits, gratis mee in de metro. Een vouwfiets mag altijd mee, maar dan wel opgevouwen. Fietsen zijn toegestaan op maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 16:00 uur en na 18:30 uur en op zaterdag en zondag de hele dag. Tijdens evenementen is het vaak niet toegestaan fietsen mee te nemen, raadpleeg daarvoor kort van te voren de website.

RET Klantenservice

Neem voor vragen contact op met de RET Klantenservice via klantenservice(at)ret.nl, 0900 - 500 6010 (gebruikelijke belkosten) of stuur een WhatsApp-bericht naar 06 - 2889 2889. De klantenservice is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 7:00 tot 19:00 uur en op zaterdag en zondag van 9:00 tot 17:00 uur.

Reisregels

Om de reis voor iedereen aangenaam te laten laten verlopen, gelden reisregels op de Fast Ferry. Een prettige reis!

Reisregels