Ontdek regio Rotterdam met het openbaar vervoer van de RET

De RET is het openbaar vervoerbedrijf in de regio Rotterdam. Je kunt reizen met de bus, tram, metro en fast ferry. Hier vind je alle handige reisinformatie voor een bezoek aan Rotterdam.  

Reisproducten

Er zijn verschillende reisproducten voor een bezoek aan de regio Rotterdam. Het Tourist Day Ticket is het ideale reisproduct om de regio van Zuid-Holland mee te ontdekken. Hiermee kun je 1 dag onbeperkt reizen met de bus-, tram- en metrolijnen van Arriva, Connexxion, HTM, HTMbuzz, RET, Veolia en Waterbus. Tourist Day Tickets zijn verkrijgbaar bij de RET Servicewinkel en de RET Servicepunten. Lees hier mee informatie over de Tourist Day Ticket.

Ook kun je reizen met RET 1 dag, RET 2x 1 uur, de Rotterdam Welcome Card of op saldo met een OV-chipkaart.  

Bekijk alle reisproducten en tarieven.

RET Real Time app

Met de RET Real Time App weet je op elk moment en elke locatie waar het dichtstbijzijnde voertuig bij jou in de buurt is. Zo weet je of je nog even een sprintje moet trekken of lekker rustig aan kunt doen om je tram, bus of metro te halen. Dankzij notificaties blijf je ook op de hoogte van actuele omleidingen.
Download de app nu gratis.

Evenementen

Bezoek je een evenement in Rotterdam? Maak dan gebruik van het OV. Parkeer je auto gratis (of tegen een kleine vergoeding) op een P+R terrein en reis verder met de RET.
Let op: bij de meeste evenementen is het niet toegestaan de fiets mee te nemen in de metro.
Bekijk de evenementen.

Ontdek de top 5 plekken in Rotterdam

Ontdek de 5 tofste (en minder toeristische) plekken van Rotterdam met het openbaar vervoer! In onze blog vind je de leukste tips om je bezoek aan Rotterdam onvergetelijk te maken.

Lees verder