Pinnen en contactloos betalen in de bus

Vanaf 1 november 2017 kunnen we bij wijze van proef op verschillende buslijnen ook 'cashless' betalen. Cashless betekent, dat je bij de chauffeur in de bus kunt pinnen of contactloos betalen voor het RET 2 uur-kaartje.

Heb je een OV-chipkaart, dan check je natuurlijk gewoon in en uit en hoef je geen RET 2 uur-kaartje bij de chauffeur te kopen.

Drie maanden op proef

We testen het pinnen en contactloos betalen in de bus in eerste instantie drie maanden. Dit doet de RET, zodat we kunnen wennen aan cashless betalen op de bus en goed leren omgaan met het pin-systeem. Uiteindelijk kun je in 2019 op alle bussen cashless betalen.

Op welke bussen is cashless betalen mogelijk?

De proef met pinnen en contactloos betalen vindt plaats op verschillende buslijnen. Zodat cashless afrekenen voor het RET 1 uur-kaartje in heel de regio Rotterdam getest kan worden. Bij het instappen in de bus zie je direct of je cashless kunt betalen.

Hoe werkt cashless betalen?

Cashless betalen betekent dat je met je bankpas pint of contactloos betaalt, net zoals in de winkel. In de bus kun je alleen het RET 1 uur-kaartje kopen, dit kun je dan met pin of contactloos afrekenen.

Waarom test de RET Cashless betalen in de bus?

De RET wil de veiligheid van ons allemaal in de bus vergroten en daarvoor de hoeveelheid contant geld bij de chauffeur verminderen. Met cashless betalen voor het RET 1 uur-kaartje wordt het afrekenen bij de chauffeur eenvoudiger.